Українська
 
uah
грн

Демонічні прикраси: чому Сатана їх не носить?

20 Кві 2021

Кожна бабуся на лавці знає, що означають перевернута зірка та перевернутий хрест. Такі прикраси носять не лише наркомани та проститутки, а й справжнісінькі сатаністи. Йой, яким же було би їхнє здивування, якби вони побачили християнський собор на площі Ганновера! То, чому ж святі отці та криваві сатаністи носять перевернуті символи?

Перевернута історія
Відповідь дуже проста: усі вони бояться диявола! Але, чому ж рогатий так не любить перевернуті прикраси?
До речі, рогатим Люцифера ненароком зробив художник. Вперше у такій худобній подобі диявол з’явився у ХІХ сторіччі на гральній карті таро.
З давніх-давен перевернута зірка була таким собі логотипом Піфагора та його прибічників. Вона означала геометричну довершеність людського тіла.
Ця зірка також була символом Венери та богині здоров’я Гігеї. Як наслідок, перевернута зірка перетворилася на знак лікарів. Прадавні медики зазвичай носили каблучки з зіркою, як амулет і розпізнавальний знак.

Оскільки хвороби асоціювалися із впливом злих сил, перевернуті зірки почали сприйматися як оберіг від усього нечистого. Прості люди та заможні пани стали малювати пентаграми біля вікон і на дверях домівок. Їх також розміщували біля дитячих ліжечок і на колисочках.
Цікаво, що за однією з легенд, Господь Бог подарував царю Соломону каблучку з перевернутою зіркою, аби той міг керувати демонами.
Звичка малювати зірку на спорудах перейшла й у християнську традицію. Паралельно з нею розвивалося народне ворожбитство, яке вбирало в себе як стародавні язичницькі символи, так і молоді християнські знаки. Перевернуту зірку можна і нині побачити на фасадах та у вітражах католицьких і православних храмів.
Як щодо хреста?
Перевернутий хрест з’явився у культурі завдяки святому Петру. Апостол вважав себе негідним померти, як Христос. Тому він попросив розіп’ясти його вниз головою.
Немало християнських храмів прикрашало свої куполи саме перевернутими хрестами, як символом святого Петра.

Папа Римський розмістив цей символ на своєму троні.

Як перевернутий хрест, так і зірку можна знайти на середньовічній геральдиці священнослужителів, лицарів і правителів.
Як чорт прибрав усе до рук?
Ці святі символи набули демонічного характеру у середині ХХ сторіччя.
Езотерик і філософ Антон ЛаВей створив так звану церкву Сатани. Її запатентованим логотипом стала перевернута зірка з головою козла.
Долю хреста вирішив культовий фільм жахів «Дитина Розмарі». До речі, консультантом у цьому проекті був Антон ЛаВей. Він порадив прикрасити колиску антихриста перевернутими хрестами.

З того часу обидва символи міцно закріпилися у кіновиробництві жахів, а звідти перекочували до важкої музики.
Сьогодні представники контркультур виражають свою незгоду з мейнстримом, почепивши на себе перевернуті символи або голови козлів.
Прості люди та сучасні священнослужителі, як виявилося, вірять у фільми жахів сильніше, ніж у Біблію.

Автор: Юлія Мостова
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку