![](https://ds1.skrami.com/avatars/u25856_avatar_5c9667025eb72.jpg)
Інші статті
Блог
![Перегляди](https://skrynya.ua/wp-content/themes/pandora/img/grey/icon_view.png)
12921
![Коментарі](https://skrynya.ua/wp-content/themes/pandora/img/grey/icon_comment.png)
1
![Перегляди](https://skrynya.ua/wp-content/themes/pandora/img/grey/icon_view.png)
883
![](https://skrynya.ua/wp-content/themes/pandora/img/grey/icon_likes.png)
1
![Коментарі](https://skrynya.ua/wp-content/themes/pandora/img/grey/icon_comment.png)
2
![Перегляди](https://skrynya.ua/wp-content/themes/pandora/img/grey/icon_view.png)
20953
![](https://skrynya.ua/wp-content/themes/pandora/img/grey/icon_likes.png)
4
![Коментарі](https://skrynya.ua/wp-content/themes/pandora/img/grey/icon_comment.png)
4
![Перегляди](https://skrynya.ua/wp-content/themes/pandora/img/grey/icon_view.png)
736
![](https://skrynya.ua/wp-content/themes/pandora/img/grey/icon_likes.png)
7
![Коментарі](https://skrynya.ua/wp-content/themes/pandora/img/grey/icon_comment.png)
1
![Перегляди](https://skrynya.ua/wp-content/themes/pandora/img/grey/icon_view.png)
7046
![](https://skrynya.ua/wp-content/themes/pandora/img/grey/icon_likes.png)
2
Правильно крохмалим в`язані серветки
![](https://skrynya.ua/wp-content/themes/pandora/img/grey/icon_date.png)
19 Лис 2017
![](https://ds1.skrami.com/articles/p823681_5a1160d1289df.jpg)
Після того як серветка була зв`язана, для набуття нею охайного вигляду, її потрібно накрохмалити. Накрохмалювання може бути жорсткою, середньою, м`якою ступінню. Все залежить від потрібної вам ступені жорсткості виробу.
Перший вид який ми розглянемо це крохмалення крохмалем. Крохмаль буває картопляний, рисовий, кукурудзяний.
Розчин можна приготувати 2 способами:
1. Розводимо 1 столову ложку крохмалю з водою (1:1), додаємо 1 літр окропу, розмішуємо. Чекаємо поки охолоне до кімнатної температури.
2. Розводимо 1 столову ложку крохмалю в літрі води, і кип`ятимо 5-7 хвилин. Чекаємо поки охолоне до кімнатної температури.
Кількість крохмалю добавленого до води залежить від ступеня необхідної жорсткості.
Для жорсткого накрохмалювання додаємо 2 столові ложки, середнього 1.5 столових ложки, м`якого 1 столову ложку.
Рисовий крохмаль є найкращим для накрохмалювання, але картопляний теж підходить.
![](https://ds1.skrami.com/articles/p823681_5a1160ee6ac82.jpg)
Другий вид, цукорити виріб.
У 150 грам окропу всипати 3 столові ложки цукру, ретельно перемішати, і в киплячий цукровий сироп влити крохмальну холодну воду, пропорції брати як для м`якого накрохмалювання, не забуваючи помішувати. Довести до кипіння, і дати охолонути до кімнатної температури. Мінуси такого розчину, цукор є улюбленими ласощами для комах, і ваш виріб може приманити непрошених гостей.
Третій вид крохмалим за допомогою клею ПВА.
Просто розводимо клей у воді пропорцією 1:1/2, в залежності від консистенції клею.
Четвертий вид, який ми розглянемо буде з желатину.
Розчин готується просто, замочуємо 1 столову ложку желатину в холодній воді (1: 4). Чекаємо поки набубнявіє, це може витратити 5 -10 хвилин. Далі доливаємо води, щоб вийшов склянку. Ставимо на повільний вогонь, і варимо помішуючи до повного розчинення. Чекаємо поки охолоне до кімнатної температури. Розчин готовий.
Після того як ви приготували розчин будь-яким із зазначених способів і остудили, попередньо випраний виріб, занурюємо в нього і замочуємо десь на 1-2 хвилини. Акуратно вичавлюємо і розкладаємо, на попередньо приготованій тканині, якщо серветка з тонкої пряжі з ажурним візерунком, її можна приколоти голкою щоб не зіпсувати малюнок. Вологу серветку гладимо через марлю або тканину, що б вона не пожовкла. Найкраще гладити від середини до країв.
Слід пам`ятати, ЧОРНІ речі, щоб уникнути білих плям НЕ КРОХМАЛЯТЬ! Їх вологими пропрасовують з виворітного боку.
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста
Увійдіть в систему