Українська
 
uah
грн

Правильно крохмалим в`язані серветки

19 Лис 2017


Після того як серветка була зв`язана, для набуття нею охайного вигляду, її потрібно накрохмалити. Накрохмалювання може бути жорсткою, середньою, м`якою ступінню. Все залежить від потрібної вам ступені жорсткості виробу.

Перший вид який ми розглянемо це крохмалення крохмалем. Крохмаль буває картопляний, рисовий, кукурудзяний.

Розчин можна приготувати 2 способами:
1. Розводимо 1 столову ложку крохмалю з водою (1:1), додаємо 1 літр окропу, розмішуємо. Чекаємо поки охолоне до кімнатної температури.
2. Розводимо 1 столову ложку крохмалю в літрі води, і кип`ятимо 5-7 хвилин. Чекаємо поки охолоне до кімнатної температури.

Кількість крохмалю добавленого до води залежить від ступеня необхідної жорсткості.
Для жорсткого накрохмалювання додаємо 2 столові ложки, середнього 1.5 столових ложки, м`якого 1 столову ложку.
Рисовий крохмаль є найкращим для накрохмалювання, але картопляний теж підходить.



Другий вид, цукорити виріб.
У 150 грам окропу всипати 3 столові ложки цукру, ретельно перемішати, і в киплячий цукровий сироп влити крохмальну холодну воду, пропорції брати як для м`якого накрохмалювання, не забуваючи помішувати. Довести до кипіння, і дати охолонути до кімнатної температури. Мінуси такого розчину, цукор є улюбленими ласощами для комах, і ваш виріб може приманити непрошених гостей.

Третій вид крохмалим за допомогою клею ПВА.
Просто розводимо клей у воді пропорцією 1:1/2, в залежності від консистенції клею.

Четвертий вид, який ми розглянемо буде з желатину.
Розчин готується просто, замочуємо 1 столову ложку желатину в холодній воді (1: 4). Чекаємо поки набубнявіє, це може витратити 5 -10 хвилин. Далі доливаємо води, щоб вийшов склянку. Ставимо на повільний вогонь, і варимо помішуючи до повного розчинення. Чекаємо поки охолоне до кімнатної температури. Розчин готовий.

Після того як ви приготували розчин будь-яким із зазначених способів і остудили, попередньо випраний виріб, занурюємо в нього і замочуємо десь на 1-2 хвилини. Акуратно вичавлюємо і розкладаємо, на попередньо приготованій тканині, якщо серветка з тонкої пряжі з ажурним візерунком, її можна приколоти голкою щоб не зіпсувати малюнок. Вологу серветку гладимо через марлю або тканину, що б вона не пожовкла. Найкраще гладити від середини до країв.

Слід пам`ятати, ЧОРНІ речі, щоб уникнути білих плям НЕ КРОХМАЛЯТЬ! Їх вологими пропрасовують з виворітного боку.





Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку