Українська
 
uah
грн

Декретна відпустка і робота

26 Гру 2016
2


В Україні ми отримуємо хоч якусь матеріальну допомогу від держави на утримання дитини (як її оформити і отримати - це тема для окремої статті), а в такій розвиненій країні, як Америка, декретна відпустка не оплачується взагалі! Згідно з дослідженням проведеним у 2012 році, кожна четверта жінка повертається на роботу через 2 тижні після пологів, саме через неоплачуваний декрет. Офіційно в США неоплачувана декретна відпустка триває до 12 тижнів! При цьому збереження робочого місця не гарантоване.

В Австралії - повернетеся ви на роботу чи ні залежить від роботодавця.

Середня тривалість оплачуваної декретної відпустки в Європейському Союзі становить 12-14 тижнів.

І нарешті, як ви знаєте, в Україні жінка може вийти на роботу в будь-який час, але держава, турбуючись про відновлення здоров′я жінки після пологів, дає оплачувану післяпологову відпустку протягом 56 днів. Відразу після декретної відпустки починається відпустка по догляду за дитиною, яку можна оформити на чоловіка, бабусю...

Останнім часом збільшується кількість чоловіків, які теж беруть декретну відпустку. Молоді батьки в середньому можуть піти в декретну відпустку на 10 днів. У той час як в більшості країн чоловік може піти в декретну відпустку по своєму бажанню, в Швеції за чоловіком стоїть 60 днів які він повинен провести в декреті, інакше вони пропадуть.



А взагалі, декрет - це чудовий час, коли можна повністю присвятити себе сім′ї і при цьому самореалізуватися. Адже саме в цей час у молодих матусь відкриваються творчі здібності, які надалі стають повноцінною роботою. Ми бажаємо всім, щоб ваше хобі й було роботою, від якої ви будете отримувати не тільки гроші, але і задоволення!

Поділіться в коментарях своєю історією. Коли ви пішли в декрет, коли плануєте повернутися і чи плануєте взагалі?
Коментарі
28 Гру 2016, 10:49
У меня уже "взрослый" ребенок - сыну 18 лет. Но декрет я помню буквально по дням. И это было время, когда я впервые поняла, что творчество - это моя отдушина, и развлечение и украшение моей жизни.
А в декрет я уходила со Станции юных натуралистов. Когда стал заметен живот , меня вызвал директор (отец троих детей между прочим) и "посоветовал" очень невежливо уволится, пока есть время. На мое возражение о том, что это незаконно, был дан логичный ответ "больно умная стала". Да и декретные в те времена платили сначала 16 гривен, повысили до 24. Для сравнения, кто не помнит те времена - на работу я выходила с декрета и получала 15 гривен в день. Это был 2000 год. Как для меня, то не очень - то и давно!
Так что девченки, все познается в сравнении. И раз государство сейчас заботится о мамочках пользуйтесь и получайте от жизни удовольствие!
0
0
Відповісти
25 Cіч 2017, 11:56
О так! Я свій декрет згадую як страшні годі бідності. Донька народилась у 2002-му, тоді допомоги на дітей не було. Декретних у мене АЖ 17 грн на місяць. У чоловіка - перша робота із зарплатою в 300 грн на місяць. Щоправда, пізніше він знайшов кращу. Але той рік згадую - аж мурашки шкірою. Не просто бідність, а якесь жалюгідне старцювання. Вийшла на роботу - як сама на світ народилася, так добре стало. ))
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку