Українська
 
uah
грн

Хіт літа - натуральна рафія!

10 Сер 2017
1


Сумки з натуральної рафії (спеціально висушеного пальмового листа) можна знайти в колекціях практично всіх модних брендів. Ще в 2015 році справжній фурор справили яскраві і об`ємні шоппери від Prada, ніжні клатчі від Chanel, а в цьому році величезний вибір незвичайних сумок з рафії запропонували також Dolce і Gabbana та інші менш відомі бренди.



Що являє собою рафія

Відразу хочеться відзначити, що є два принципово різних види рафії - натуральна і штучна. У даній статті мова йтиме саме про натуральну нитку з скрученого пальмового листа спеціального сорту пальми - Raphia farinifera. Листя такої рослини досягають до 3 м в ширину і до 25 м в довжину, після обрізки вони швидко відростають заново. У процесі заготовки пальмове листя зрізують, поділяють на тонкі паралельні стрічки і сушать на сонці, попередньо намотавши на стебла витких тропічних рослин.
Уже просушені тонкі пасма рафії фарбують в потрібний колір, а потім або змотують в моточків в такому «стрічковому» вигляді, або додатково щільно скручують в якусь подобу шпагату. При цьому, обидва різновиди рафії придатні для в`язання.



Де і для чого застосовують рафію

Сфера застосування рафії дуже різноманітна і залежить від ступеня її обробки. Сухі пасма натуральної рафії нарізають на дрібні шматочки і використовують в якості пакувального матеріалу для транспортування крихких порцелянових і скляних виробів, а також для упаковки дорогого вина. Пальмові нитки і шпагати з задоволенням застосовують флористи, оскільки ці натуральні матеріали зручні в роботі і здатні надати букету неповторний вигляд.
Ну і, звичайно, головне призначення рафії - в руках вмілої в`язальниці перетворитися в стильний капелюх-Федору, романтичну панаму або модну яскраву сумку (дивіться фото). При цьому, з «стрічкової» і зі скрученого рафії виходять різні за якістю і фактурою вироби, але всі вони чудово виглядають і відмінно носяться.



Поради з в`язання та догляду за сумками з натуральної рафії

У роботі з рафією в основному використовується гачок від 3,5 і більше. В`язати з пальмових волокон легко і складно водночас. Сама по собі нитка дуже слухняна, вона не ковзає по гачку, але через її природню пружність буває важко домогтися однорідної фактури готового полотна. Тут велике значення має те, як ви тримаєте в руці гачок при в`язанні: якщо як ручку при письмі - то вам варто спробувати плоску «стрічкоподібну» рафію, якщо як вилку - то вам підійде щільно скручена в джгут рафія. До того ж, стрічкова нитка легко лягає в ажурні візерунки, а ось закручена нитка ідеально підходить для створення однорідних фактур.



Готові вироби з натуральної рафії завжди виглядають ексклюзивно і дорого - це одна з головних причин такої любові іменитих брендів до рафії. Якщо говорити про сумки, то вони відмінно тримають форму, не бояться води, легко перуться руками без замочування і викручування. І навіть у найспекотніші літні дні сумка з рафії приємно прохолодна на дотик!







Коментарі
20 Сер 2017, 13:12
Хоть я и вяжу сумки из натуральной рафии на продажу, первую естественно связала для себя, чтобы опробовать материал в реальной носке. По результатам ношения на протяжении двух летних сезонов могу сказать следующее:
- стирала сумку раз в две недели примерно, сушила на солнце - цвет рафии не изменился абсолютно;
- частенько использовала свою сумку вместо пакета при походе в супермаркет (подзагружала продуктами:), поэтому сумка чуть потянулась вниз, но по фактуре вязки это не заметно;
- ручки-ц
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку