Українська
 
uah
грн

В магазин чи до майстра? Частина 1.

14 Вер 2016
Шановні відвідувачі, хотіла написати невелику статтю про те, що таке натуральна косметика, про її використання та міфи, які супроводжують це сучасне явище. :)

Що вийшло - вам судити. Сподіваюся, інформація виявиться цікавою і корисною. Не претендую на повне розкриття теми, але як майстер хочу розповісти про деякі речі.



І так...

1. Деякі вважають, що процес приготування натуральної косметики простий.

На жаль чи на щастя - поспішаю розчарувати. Це не просто - вбив жовток в миску і намазав на волосся.:) В моєму будинку є ціла маленька лабораторія: пробірки, вимірювальний хімічний посуд, ювелірні ваги, баночки-колбочки, безліч пристосувань для виготовлення ароматичних вод, гідролатів, водяні бані, спеціальні місця для дозрівання мила і т.д. Тому - це копітка справа, яка потребує не тільки знань в області хімії, біології, анатомії, але і цілий ряд гігієнічних і технологічних факторів.

2. Дехто вважає, що натуральна косметика не завжди відповідає тому, що пишеться на її етикетці.

Да так буває. Для цього майстер повинен бути сумлінним і любити свою справу. В будь-якому випадку досвідчений покупець помітить, що за показаннями і складовим продукт ′не той′. Але більшість хороших майстрів на сто відсотків готові поручитися за свої вироби. Так що - питання філософсько-етичне і, швидше за все, базується на людських якостях більше, ніж на професіоналізмі.



3. Прості або багатокомпонентні склади. Що краще?

Іноді потенційні клієнти дивляться на складність складів: чим складніше - тим краще, думають вони часто. Але не в складності складів справа - вона в показаннях, застосуванні та компонуванні засобів, які ви купуєте. Наприклад, бальзамчик для обличчя на бджолиному воску з медом, прополісом і кількома олійками дасть сухій шкірі приголомшливий ефект, якщо компоненти підібрані правильно. У той же час складний крем для обличчя при неправильних розрахунках з′єднання компонентів не матиме цієї дії. Тому шукайте Свій Продукт за рекомендаціями майстра, до якого ви звертаєтеся, а не за кількістю слів і термінів в складі. І те, і інше (якщо правильно зроблено і скомпоновано) - дасть хороші результати.

Читати продовження - В магазин чи до майстра? Частина 2.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку