Українська
 
uah
грн

Графіка журналів мод

25 Гру 2017
1
По своєму складу і принципам творчості графіка журналів мод дуже близька до книжкової графіки. Для журналу характерні різноманітність матеріалу і короткий термін служби. Журнальний малюнок має бути виразним і помітним, негайно відгукуватися на події дня і добре гармонувати із заголовками і текстом.

Перші своєрідні журнали мод з`явилися в 17 столітті. До появи модних журналів туалети демонстрували наочним способом - за допомогою великої і малої Пандор, воскових ляльок в половину або чверть людського зросту. Є відомості, що коли ляльок перевозили з однієї країни в іншу, воюючі сторони на якийсь час припиняли військові дії.



У 1672 році у Франції почав виходити журнал літературно-критичного вмісту «Mercure galant» («Галантний Меркурій»). «Галантний Меркурій» на якийсь час став основним джерелом інформації про моду. Подібне друкарське видання, користуючись сучасною термінологією, можна назвати попередником «глянцю».





Поступово з кінця 17-го століття видання з гравюрами, що змальовують модний одяг, стали міцно входити в життя людей. А перші справжні журнали про моду виникли в другій половині 18-го століття, викликавши величезний інтерес публіки. Саме тоді почав формуватися ринок моди, народжуватися нові ідеї і імена.

У Парижі починають один за іншим виходити модні журнали - «Galerie des modes et costumes francais» (1778), «Cabinet des modes ou les modes nouvelles» (1785), «Journal des Dames et des Modes» (1797), з`являється і перший німецький модний журнал «Journal des Luxus und der Moden» - «журнал про розкіш і моду», в Лондоні в 1693 році виходить журнал для жінок «Ladies` Mercury».
У 19-м столітті подібних видань стає все більше і більше. З 1890 року деякі журнали починають використовувати фотографії, які поступово замінюють гравюри і акварелі.


Коментарі
19 Cіч 2018, 23:44
Дуже цікава стаття! Хотілося б дочекатись продовження цієї теми)))
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку