Українська
 
uah
грн

Цікаві факти про свічки

15 Лют 2018


А ви знаєте такі цікаві факти про свічки:

Вираз «гра не варта свічок» прийшло з мови картярів, які говорили так про дуже невелику виграші, який не окуповує вартості свічок, що згоріли під час гри.

Кафедральний собор іспанського міста Сантьяго-де-Компостела запропонував парафіянам нову послугу - запалювання віртуальних свічок, встановлених на спеціальних електронних панно. Послуга коштує 1.4 Євро.

Риба-свічка, що мешкає у водах Тихого океану, отримала свою назву тому, що володіє виключно високим вмістом жиру. Індіанці Північної Америки крім вживання цієї риби в їжу висушували її, протягували крізь неї гніт і палили як звичайну свічку.

Дослідження виробників свічок показують, що 96% всіх свічок купують жінки. Дві третини покупців свічок кажуть, що використовують свічки раз в тиждень або частіше. Жінки більш часті користувачі, ніж чоловіки, і молоді люди схильні використовувати свічки частіше, ніж люди похилого віку.

У королівстві Бахрейн в честь шиїтського свята ашура було запалено найбільша в світі свічка. Довжина покладеної горизонтально свічки вагою три тонни склала 73 метри, на ній налічувалося 14 тисяч гніту, підпалених присутніми. Серед них була комісія від Книги світових рекордів Гіннеса.

Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку