Українська
 
uah
грн

В магазин чи до майстра? Частина 2.

14 Вер 2016
3
Читати попередню частину - В магазин чи до майстра? Частина 1.

4. Натуральна косметика - не панацея від усіх бід. Це - натуральний продукт, який не містить барвників, штучних ароматизаторів і шкідливих добавок типу лаурилсульфата натрію, шкідливих спиртів і тд. Дійсно, наша шкіра в ефекті сприймає її краще, ніж більшість магазинних засобів, проте сподіватися, що вона вирішить ВСІ ваші проблеми - не варто. Адже часто запалення на обличчі - справа гінекології чи обміну речовин, екземи - накопичувальних алергій і так далі. Тому - купуйте хорошу натуральну косметику з урахуванням того, що це косметичний, а не лікувальний засіб. Хоча, не сперечаюся, лікувальний ефект присутній за рахунок максимуму натуральної сировини.



5. В магазин чи до майстра?

Скажу вам так... Питання неоднозначне. Однак, як майстер я часто вивчаю склади кремів в магазинах. Кремів хороших фірм і посередніх. А те, що коштує менше 60 гривень - на обличчя мазати страшно, чесно вам скажу. Вартість хорошого магазинного крему не може бути менше 150-250 гривень, і то - як подивитися, за що ця ціна - за коробку і марку, чи за склад.

Напишу тезисно:

а) В магазинних кремах практично відсутні олії. Найчастіше - кокосова, і в мінімальній кількості. Їх замінюють хімречовини, олійні пропіеленгліколеві витяжки, хімзамінники. В натуральному продукті олійна фаза - основа емульгування крему. Немає олії - немає крему.

б) Крем від виробника - не індивідуальний за складом. А більшості людей загальні склади не підходять. Наприклад, я, спираючись на замовлення, беру за основу загальний запит клієнта і модифікую його ′під нього′.

в) Натуральне мило не може коштувати менше 30 гривень за 100 г. Це проста математика. Вирахувати вартість олій, роботи, світла, газу і так далі. І ось яка сума виходить. Не менше. Мило по 5-10 гривень за шматочок викликає у мене сумніви...

г) Ціни можуть ′кусатися′ і у майстрів, і в магазинах, проте, у хорошого майстра цінова політика гнучка - на будь-який смак.

Не все, звичайно, про це. Але все ж.



6. В очікуванні дива.

Не потрібно чекати чудес одразу ж. Часто шкірі потрібно звикнути до натуральної косметики, особливо у тих, хто зловживає косметикою на агресивній хімоснові і декоративною косметикою. Те ж саме стосується і волосся. Однак, ефект буде. І він вас порадує вже через деякий час.

І нехай останнє на сьогодні.

6. Тільки вам вирішувати, чим користуватися в косметичних цілях. В цій сфері ніхто не може вказувати вам, як розподіляти свої грошові кошти і куди направляти свої косметичні смаки.

ОДНАК я, як майстер з певним (і чималим) досвідом, порадила б вам одне - ніколи не намащуйте на обличчя те, що б ви не хотіли з′їсти! Наша шкіра - бар′єр і фільтр одночасно. Все шкідливе - йде в середину. І бозна хто знає, що з ним робиться у нас всередині.

Сподіваюся, було хоч крапельку цікаво. Виникнуть питання - пишіть. :) Рада вам!

Всім добра! :)

Альона.
Коментарі
18 Жов 2017, 21:36
Дякую за цікаву і корисну статтю, і приєднуюсь до усього написаного.!
0
0
Відповісти
13 Гру 2017, 21:56
Спасибо за чудесный мастер-класс по применению косметики.Вроде бы простые вещи .но сказано очень доходчиво.Со всем согласна,Лицо нужно беречь и ухаживать очень тщательно.
0
0
Відповісти
6 Бер 2020, 07:04
Дякую за цікаву статтю! Згодна з Вами) Удачі і процвітання! :)
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку