Українська
 
uah
грн

Секрети квіткового варення

1 Чер 2018
Ми всі звикли до варення чи конфітюрів з фруктів та ягід, але їх варять і... з квітів. Так, саме так, з квітів!

Пригадайте, можливо в дитинстві ваша бабуся варила варення з троянди (ружі)? Чи пригощали вас медом з липи або квітів бузини? А про кульбабкове варення, годі і згадувати!



Так, ці всі ласощі - це все варилось за традиційними рецептами наших бабусь та прабабусь.
Таке варення, сироп дуже трудоємке, вимагає багато часу на приготування, але дуже ароматне та смачне.

Часи змінюються, змінюються технології та смаки, але варення з квітів лишається чимось казковим та водночас по-домашньому затишним.

В різних країнах різні традиції приготування квіткового варення, наприклад у Франції готують сиропи з квітів лаванди та фіалок, в східних країнах варять варення з цвіту фруктових дерев, троянд, жасмину, білих ірисів, у Єгипті з гібіскусу.



В квіткового варення є свої секрети ) може, і не секрети, але маленькі хитрощі точно є )
Трохи поговоримо про них?
- квіти мають бути їстівні!
- квіти для варення мають бути повністю розквітлими, свіжими та без ушкоджень.
- потрібно ретельно перебирати та промивати квіти, не тільки від пилу та бруду, але і від комашок, що на них є.
- для пригототування варення чи сиропу потрібно досить багато квітів, вважайте, що вони легкі та об′ємні, але після термічної обробки їх об′єм сильно зменьшується.
- до квіткового варення обов′язково потрібно додавати лимонний сік, або у крайньому випадку - лимонну кислоту, це потрібно не тільки для того, щоб збалансувати смак, але і для того, щоб запобігти кристалізації цукру в варенні.
- готувати квіткове варення тільки в гарному гуморі )



Якщо ми відцідимо квіти, то отримаємо квітковий мед або сироп, якщо залишим з пелюстками - то буде варення, а якщо до сиропу чи варення додамо пектин або агар агар то отримаємо - желе та конфітюр. Останній варіант мені більше до вподоби, хоча я все за звичкою називаю варенням )))



Мені доводилось варити варення з кульбабки, троянди та білої акації, хотілось би ще спробувати зварити з півонії і бузини ) ну а з фіалок чи лаванди - то просто недосяжна мрія...де ж їх стільки узяти?




А яке ви квіткове варення пробували або самі варили?
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку