Українська
 
uah
грн

Чим зайняти дітей: 5 простих видів хендмейду

2 Кві 2013
1


Помиляються батьки, які вважають, що дітям цікаві тільки комп’ютери та телевізор. Насправді, малюків зовсім не складно захопити хендмейдом, їм подобається створювати щось власноруч. Головне - підібрати вид рукоділля, який просто освоїти і в якому, разом з тим, будуть перспективи для розвитку. Також пам’ятайте - дітям рідко подобається монотонна робота, а от можливості проявити фантазію і «витворити» що-небудь неповторне порадіє кожен. Ось декілька видів хендмейду, якими можна легко захопити дітвору років 6 і більше.



  • Квілінг


  • Листівки з паперових завитків - відмінна альтернатива аплікаціям, що вже приїлися, або простим малюнкам. Квілінг дає достатню свободу в складанні композицій - і, крім того, розвиває вроджене почуття смаку і художнього ритму, яке є практично у кожної дитини.





  • Ліплення з пластики


  • Майже всі діти люблять ліпити з пластиліну - але їм не до вподоби недовговічність власних творінь. Крім того, можливості по змішуванню кольорів в полімерній глині, прийоми, які дозволяють створювати химерні візерунки зачаровують, мов магія. Для дівчаток пластика приваблива ще й тим, що з неї можна робити прикраси.



  • Фетрове шиття


  • Чудовий привід навчити дитину тримати в руках голку - зшити з нею кілька поробок з фетру. Цей матеріал випускають в яскравих кольорах, з ним дуже легко працювати, його можна всіляко декорувати. З фетру роблять пласкі або набивні фігурки, також він підходить для створення прикрас - ще один бонус для маленьких модниць.





  • Паперопластика


  • На відміну від звичного пап’є-маше, для створення фігурок в техніці паперопластики не треба розводити багато «бруду». Процес гранично простий, але цікавий: з м’ятого сухого паперу (краще всього підходить папіросний або крафтовий) формують окремі частини фігурок, обмотують їх нитками, скріплюють між собою, потім - декорують. Саме декор паперових персонажів дозволить малечі проявити фантазію і оригінальність.



  • Розпис по тканині


  • Особливий кайф для дітей - створювати речі, які можна застосувати в побуті. Тому їм буде куди цікавіше розфарбовувати сумки і футболки, а не просто малювати фарбами на папері. Крім текстильних фарб в художніх магазинах сьогодні продають і різні маркери для тканини - вони також стануть у нагоді для занять з дітьми.

Коментарі
UserNotExist
20 Кві 2015, 09:29
Спасибо, за такие чудесные и практичные советы!
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку