Українська
 
uah
грн

Користь воскових свічок в 21 столітті

14 Cіч 2014
У століття високих швидкостей і передових технологій людині важко. Сучасні продукти харчування і предмети побуту дуже зручні, практичні і недорогі. Ви можете розігріти в мікрохвильовій печі пластмасову коробочку і з′їсти поживну масу, якою вона наповнена, вгамувавши голод. Мило буде гарантовано давати густу піну навіть в найбільш жорсткій воді. Фірмовий освіжувач повітря повністю захопить контроль над нюхом - його запах настільки сильний і приємний, що навряд чи ви зможете відчути що-небудь інше... Але при систематичному вживанні пластмаси шлунок починає боліти, шкіра сохнути, а ніс просто відмовляється працювати. До того ж людина раптом помічає, що багато речей в її житті - несправжні і що вона вже майже втратила здатність що-небудь сприймати. Тоді вона приймає рішення берегти свої органи чуття і звертається до природного - гуляє в сосновому лісі, п′є домашнє молоко, носить льняне, їсть сиру моркву і навіть намагається пекти хліб. Потім і це проходить, поступаючись місцем справжньому розумінню своїх відчуттів і потреб. І ось тут вона сідає за стіл, наливає собі хорошого чаю, запалює воскову свічку...


 
Говорячи про користь воскових свічок, слід в першу чергу звернути увагу на дихання.

В організмі людини є функції, які вона здатна свідомо виконувати - наприклад, ми можемо підняти руку або повернути голову за своїм бажанням, і функції, якими більшість людей керувати не можуть - такі як травлення або биття серця. Дихання в цьому контексті - проміжна зона. З одного боку, ми не можемо перестати дихати, це інстинктивний процес. З іншого боку, ми можемо прискорити або сповільнити, а то і затримати дихання, зробити його більш глибоким або поверхневим. Саме тому дихання і робота з ним є брамою в наш внутрішній світ - саме з дихання починається самоконтроль і рух до глибин пізнання себе. І те, що сприятливо впливає на дихання, допомагає в просуванні на цьому шляху. Якщо ви займаєтеся медитаціями, вам варто подбати про те, щоб вам дихалося добре, це допоможе вам у вашій практиці.


 
Віск - це рослинний жир, яким в природі покриті квіти і гладкі фрукти. Коли бджоли збирають пилок, віск залишається у них на лапах, і потім вони використовують його як будівельний матеріал для сот. Як розчин для замазування щілин і отворів бджоли використовують іншу цінну речовину - прополіс, який має унікальні цілющі властивості, завдяки чому він широко застосовується в народній медицині. Сьогодні ним лікують всі шкірні захворювання, прості рани і такі, що довго не загоюються, виразки на шкірі та виразки шлунка і дванадцятипалої кишки, гінекологічні захворювання запального характеру, геморой, нежить, грип, неврит, радикуліт, туберкульоз легенів та інші.


 
При виготовленні свічок використовується найчистіший прополісований віск, іноді з додаванням трав, робляться вони повністю вручну. Свіжі свічки - яскраво-жовтого кольору або кольору какао, через 2-3 місяці колір стає сірим. Коли в будинку горить воскова свічка, повітря очищається від бактерій і набуває солодкуватого аромату, дихається в такому будинку легко і приємно, а отже, живеться теж. :)

Так що запаліть воскову свічку, заваріть хороший чай і насолоджуйтеся життям прямо зараз - це так просто!
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку