Українська
 
uah
грн

Ковтунці на одязі більше не пиляють мені мізки. Дізнайтеся чому!

23 Лют 2017
Звичайно ж, катишки, ковтунці - не проблема світового масштабу, але настрій псують, однозначно. Суцільне розчарування, коли ними покривається трикотажний светр. І навіть покупка речі в люксовому відділі не дає стовідсоткової гарантії. Ці дрібні неприємні кульки роблять річ неохайною і заяложеною.


Майстри з в`язання часто чують від замовників: «Хочу теплу річ і щоб не кошлатилася!» Ви думаєте справа в ціні пряжі? Або в правильному догляді за готовою річчю?


Справа в самій пряжі і в тому, як її скручують. Тому запам`ятовуйте, як запобігти або хоча б мінімізувати накопичення ковтунців.

1. Обирайте натуральну пряжу, без синтетичних добавок. Чим більше в ній синтетики (поліестер, акрил), тим вірогідніше утворення катишків (або пілей, як називають їх фахівці по тканинах).
На якісній вовні катишки можуть виникнути на самому початку експлуатації, але легко знімаються пальцями і потім більше не з`являються. А ось вироби з 100% бавовни, льону і шовку не повинні пілінгуватися взагалі. Поцікавтеся у майстра з в`язання про виробника ниток і їх точний склад.

2. Технологічні помилки і використання дешевої сировини для виробництва пряжі теж призводять до пілінгу виробів. Обирайте досвідченого майстра, який знає, що таке слабо закручені нитки і короткі волокна, і використовує в роботі перевірені матеріали. І не женіться за виробами з об`ємною, слабо скрученої нитки.


Зверніть увагу ще на кілька нюансів.
Якщо майстриня в`яже не щільно, можливі катишки.
Якщо ви любите пухнасті светри і при цьому носите сумку на плечі - скачається, до бабки не ходи.
Якщо одягаєте трикотаж під верхній одяг, нехай він буде на підкладці з гладких тканин. Підкладка з флісу і дублянки можуть привести до пілінгу одягу.


Продавці машинок для видалення ковтунців, кажуть, що вони неминучі. Тепер ви знаєте, що це просто рекламний слоган. Робіть покупки з розумом!

Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку