Українська
 
uah
грн

Що таке клячка?

2 Лют 2018
1
Вітаю! Мене звуть Олена Іваницька! У цій статті я хочу розповісти про те, що таке клячка, як нею користуватися і чим вона відрізняється від звичайної гумки для стирання. В кінці статті, у відео, Ви можете це побачити.

Отже, клячка є спеціальною, схожою на тісто, липкуватою очищувальною гумкою, яка призначена для стирання, або освітлення малюнка, намальованого олівцем, вугіллям або пастеллю.



Вона продається у вигляді маленького брикетика, загорнутого в плівку. Іноді в продажу можна зустріти клячку в коробочці.



ЧИМ ЖЕ ВІДРІЗНЯЄТЬСЯ КЛЯЧКА ВІД ЗВИЧАЙНОЇ ГУМКИ ДЛЯ СТИРАННЯ?

Дуже цінна властивість клячки у тому, що з її допомогою можна висвітлити частину малюнка. Припустимо Ви не вгадали з тоном малюнка і вирішили зробити його світліше. Для цього беремо клячку і, як-би просочуємо певне місце на малюнку. Частинки графіту прилипають до клячки і малюнок стає світліше.





Також можна пальцями загострити клячку і освітлити, або стерти невелику ділянку на малюнку.



Всі ми знаємо як працює звичайний гумка для стирання. Стираючи графіт, вона ушкоджує верхній шар паперу, залишаючи після себе смітинки. Клячкою також можна СТИРАТИ малюнок і робота, а саме поверхня листка, залишиться неушкодженою, чистою, без цих смітинок.



Якщо клячка забруднилася, її потрібно, як тісто, пом′яти в руці, і нею можна працювати далі.



Оскільки клячка липкувата, то збирає на себе усякі порошинки-смітинки, тому зберігати її бажано або в целофановому пакеті, або у футлярі, щоб вона служила Вам довше.

Сподіваюся дана стаття виявиться вам корисною! Дивіться інші мої статті, додавайте мене в друзі! Творчих успіхів Вам!
Коментарі
18 Лип 2018, 10:36
Дякую. Пригодиться.
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку