Українська
 
uah
грн

Реальні причини, чому волосся ′не хоче′ рости. ЧАСТИНА 4 з 4

14 Вер 2020
Реальні причини, чому волосся ′не хоче′ рости. ЧАСТИНА 3 з 4

До речі в цьому контексті я згадаю про стрижку гарячими ножицями, власне чудодійний ефект цієї процедури УМІЛИМИ руками, досягається у л числі тим, що це досить дорога іграшка і майстри за нею стежать.

А також в тому, що за рахунок скручування волосся в джгутики в процесі стрижки зрізуються кінчики практично усього волосся, тобто майстер працює з усім волоссям, а не тільки з нижнім краєм що найдовшого волосся. Цей метод працює й зі звичайними ножицями, а не тільки гарячими, головне щоб ножиці були хорошої якості.

Та і наостанок поговоримо про феномен швидкого зростання волосся, яке зустрічається на Youtube і в житті. Перше і найпоширеніше пояснення це бажання людей прикрасити, що відбувається.

Друге це ефект плацебо, нерідкі випадки коли чоловік купуючи чергову маску для зростання волосся настільки хоче вірити в її ефективність, що волосся дійсно починає зростати дуже швидко, але маска або бальзам тут ні при чому, точніше вони виступають як спусковий гачок цього процесу.

Побічно моя здогадка підтверджується тим, що волосся після того, як вони так швидко досягли потрібної цій людині довгі, не продовжують зростати далі. Тобто багато роликів зі зростанням волосся на 10-15 см за місяць, а ось ролика де коротку стрижку під хлопчика, застосовуючи який то спосіб або маску, перетворили на волосся нижче за плечі місяця отак за три, я не зустрічав, хоча здавалося б цього реально добитися при такій швидкості зростання.

Ресурси й можливості нашого організму до кінця не вивчені й часто все залежить лише від нас і нашого бажання цього досягти, останнє може лише допомогти, підштовхнути до цього. Адже проблеми з волоссям не починаються з самого дитинства. Спочатку дану природою густину і швидкість росту ми не можемо збільшити або прискорити, а можемо або підтримувати в тому поляганні в якому нам дано, або погіршити їх наплювацьким відношенням до себе.

І лише усвідомивши та змінивши що те можемо повернути все і густину і початкову швидкість росту волосся. І це стосується не лише волосся!

Та і про сплячі фолікули й густину волосся. Кількість волосся на голові вагається від 70 до 150 тисяч, тобто чим їх більше, тим густіше волосся, а ось сплячих фолікулів в рази більше, але як їх збудити ніхто не знає. На мою думку, велика кількість сплячих фолікулів це атавізм, як і куприк.

У нас же не зростає хвіст, ну за рідкісним виключенням, тому що він нам вже не потрібний. Так і велика кількість волосся, яке виконувало б функцію з терморегуляції як у тварин, нам теж не треба, у нас є одяг, кондиціонери й так далі, відповідно будити частину волосся, із за нашого бажання організм не буде.

На сьогодні все, думаю що я досить вже наговорив :-)
До нових зустрічей.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку