Українська
 
uah
грн

Цілющі властивості прополісу

19 Тра 2021
1


Прополіс — унікальний за своїми цілющими властивостями продукт бджільництва. Він володіє сильними властивостями природного антибіотика і застосовується як зовнішньо, так і внутрішньо. З прополісу готують натуральні лікарські засоби від багатьох захворювань.

Прополіс — найсильніший натуральний антибіотик!

Інша назва прополісу — «бджолиний клей», що дуже добре пояснює його властивість. Прополіс — це клейка речовина темно-зеленого або коричневого кольору, схожа зовні на смолу. В його основі — клейкий сік бруньок листяних і хвойних рослин, який бджоли збирають навесні. Бджоли доповнюють зібраний сік своїми ферментами, слиною і пилком рослин, і виходить темна маса, схожа на пластилін — прополіс.

У вуликах прополіс використовується для ізоляції та як захисний засіб від будь-яких предметів, які можуть випадково потрапити у вулик. А людина використовує прополіс через його найцінніші властивості.

Дослідження цієї дивної речовини показали, що прополіс є дуже потужним антибіотиком з широким спектром дії. Ще одна його важлива перевага: збудники захворювань, що вже мають стійкість (стійкі) до штучних антибіотиків, гинуть від прополісу. Поряд з іншими природними антибіотиками, «бджолиний клей» охороняє (боронить, обороняє) від вірусів, бактерій та грибків.

В основі прополісу — клейкий сік бруньок листяних і хвойних рослин, який бджоли збирають навесні. Бджоли доповнюють зібраний сік своїми ферментами, слиною і пилком рослин.

До складу прополісу входять:

смолоподібні компоненти (флавоноїди, аромакислоти і т.п.);
віск;
ефірні та ароматичні олії;
квітковий пилок;
мікроелементи: Fe, Cu, P, S, R, Mg, Co, Mn, Zn, Al, Se... — майже всі елементи, необхідні людині;
вітаміни: A, B (В1, В2, В6), С, Е, Н і Р;
амінокислоти, багато з яких — незамінні для людини.
Флавоноїди мають потужну протизапальну дію при хворобах шкіри, слизових оболонок та суглобів. Вони зменшують активність ензимів, які викликають розпад хрящів і міжклітинної тканини, а також перешкоджають розпаду аскорбінової кислоти, роблять міцнішою сполучну тканину і зміцнюють стінки судин. Протимікробну властивість прополісу застосовують для лікування шкірних захворювань, ран, саден.


Прополіс — це клейка речовина темно-зеленого або коричневого кольору, зовні схожа на смолу.


Цінні лікувальні властивості «бджолиного клею»
1.Прополіс очищає мембрани клітин від «поганого» холестерину.

2.Знеболює.

3.Омолоджує організм, перешкоджає його старінню (є антиоксидантом).

4.Нормалізує метаболізм, біохімічні процеси в організмі і обмін речовин.

5.Покращує ефективність витрачання адреналіну.

6.Відновлює уражені клітини тканини.

7.Антитоксичні властивості прополісу дозволяють використовувати його як ефективний засіб за таких хвороб, як дифтерія, туберкульоз, скарлатина.

Як кажуть фахівці, завдяки прополісу більшість запальних захворювань проходять набагато швидше та без ускладнень.
Коментарі
4 Жов 2021, 11:14
Прополис как любой продукт пчеловодства является аллергеном, поэтому надо пройти тест прежде чем его применять.
Отлично помогает при простудах, хорошо и быстро заживляет, наружно применять на небольших областях избегая передозировки.
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку