Українська
 
uah
грн

Гліцерин - що це таке і з чим його їсти.

3 Чер 2021


Сьогодні розповім вам про гліцерин

Цей компонент добре знайомий всім, хто хоч трішки цікавиться косметикою.
Його можна зустріти в складі і дуже дешевого, і дуже дорогого крему, засоби для догляду за обличчям і тілом, концентрату або сироватки.

Гліцерин є органічною речовиною і представляє собою трьохатомний спирт. Його хімічна форма виглядає як C3H8O3. Значення слова гліцерин прямо пов′язане з його властивостями. Назва походить від давньогрецького слова «глікос», або «солодкий», через солодкуватого смаку речовини.
Гліцерин - це прозора рідина, досить в′язка і абсолютно без запаху. Вона не токсична і не отруйна, тому не становить жодної небезпеки при прямому контакті зі шкірою.

⚗️Перший гліцерин був отриманий при нагріванні оливкової олії з оксидом свинцю хіміком Карлом Шееле у 1779 році. Відомий хімік доказав у своїх дослідах, що всі жири і олії містять солодку основу. Довгий час технічний гліцерин отримували саме за методом Шееле.
Останні роки гліцерин для косметичних цілей, отримують з кокосової або пальмової олії.

Гліцерин підходить для догляду за будь-яким типом шкіри.
Чим корисний гліцерин? Тим, що він:
- глибоко зволожує;
- утворює захисний бар′єр, запобігаючи шкідливому впливу на шкіру негативних факторів навколишнього середовища;
- здатний швидко пом′якшувати і сприяти загоєнню;
- прискорює обмін речовин у верхніх шарах шкіри;
- допомагає у боротьбі з неминучими мімічними зморшками.

⚗️Мабуть, ви не раз чули, що гліцерин “висушує” шкіру. Але це не так. Гліцерин відносять до речовин, які мають зволожуючі властивості. Одна молекула гліцерину може притягнути 10 молекул води. Важливо, щоб при цьому вологість повітря була достатньо високою, інакше вода буде випаровуватись з шкіри, що приведе до відчуття сухості.
Поняття гліцерин “не витягує воду з клітин шкіри” - це взагалі не можливо. Якщо б це було так, то будь-який з’їдений нами кусок хліба чи випитий бокал вина “витягував” би воду зі слизової оболонки.

Можлива індивідуальна непереносимість компоненту.
Будьте красиві!
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку