Українська
 
uah
грн

Як правильно вибирати прикраси зі справжніх рослин

28 Лис 2016
Придбати прикрасу з рослиною всередині зовсім не складно. Пара запитів в Google - і ви на сторінці майстра. Але чому ціни на схожі вироби іноді сильно відрізняються, і як знайти саме свого дизайнера?

- Поверхня.

Вироби з ювелірної смоли повинні мати абсолютно гладку поверхню. Пальці ніби ковзають по їх поверхні, а на фото глянець завжди відсвічує. Якщо ви бачите або відчуваєте, що виріб матовий (винятком є лише випадки, коли дизайнер спеціально імітує матовість для досягнення певного ефекту) або рельєфний, це може означати, що він зроблений з епоксидної смоли або в технології виготовлення допущено ряд серйозних помилок, які приведуть до скорочення терміну експлуатації прикраси.



- Зовнішній вигляд смоли.

Чим же епоксидна смола відрізняється від ювелірної? Ми не будемо брати до уваги побутову епоксидку, а зупинимося на прозорій епоксидці.

Крім токсичності, якою володіє вищезазначена речовина, епоксидка, нехай навіть і очищена, НІКОЛИ не буде АБСОЛЮТНО прозорою. Тоді як ювелірна смола кришталево-прозора, очищена епоксидка має легку жовтизну, яка з кожним днем буде проявлятися все більше. І не забувайте, що епоксидка досить агресивна і провокує вицвітання рослин!



- Бульбашки.

У більшості випадків ювелірні смоли утворюють значно меншу кількість бульбашок, ніж епоксидні. Звичайно, важливу роль відіграє майстерність дизайнера. Але, як би там не було, відсутність величезних бульбашок (дрібні, іноді, також ′запускають\\\\′ в виріб спеціально, щоб зробити його більш живим) - важливий фактор при виборі прикрас, який вказує як на якість матеріалу, так і на рівень майстра.

- Рослини.

Сушка - процес тривалий і копіткий. Найчастіше, саме він грає важливу роль при ціноутворенні - засушити кривуваті ромашки може кожен, а ось висушити квітку так, щоб вона не відрізнялася від квітучої рослини, під силу не всім. Клієнту слід порівнювати не тільки використовувану фурнітуру і цінову політику майстрів, а й те, наскільки якісно висушена квіточка або травичка.



- Ціна.

Питання ціноутворення досить спірне, судити про ціни важко. Саме тому зупинимося на об\\\\′єктивних факторах ціноутворення.

Ні фурнітура, ні смола в Україні не виробляється. Основні постачальники даних матеріалів - Франція, США і Німеччина (для смол); Корея, Китай і США (для фурнітури).

Вартість ланцюжка, карабіна, бейла та основи для кулона в одному з популярних магазинів для рукоділля (рожевенький такий :)) складе близько 30 гривень. Додамо сюди вартість смоли і кілька десятків гривень у разі, якщо майстер використав у роботі не дешеву китайську фурнітуру.

Далі кожен вирішує сам - купувати \\\\′такий собі\\\\′ виріб за 70 гривень, або заплатити більше, але бути впевненим, що це не шматок нікелю, покритого епоксидкою.

І, пам\\\\′ятайте, ручна робота цінується саме за працю. Витрачений час, фантазію, частинки тепла, вкладені майстром в кожен виріб, - за це ви платите, купуючи речі handmade.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку