Українська
 
uah
грн

Пресована шкіра, або Як дурять покупців

19 Cіч 2022
1
Чи не кожен продавець виробів із пресованої шкіри каже, що товари виготовлені із натуральної шкіри. Таким доволі часто грішать китайські онлайн-магазини. Але що там приховувати! Ще не так давно вітчизняні магазинчики рок-атрибутики продавали браслети із натуральної шкіри, які насправді виготовлялися із лінолеуму. Завдяки бажанню продати більше і заощадити на собівартості, чимало торгівців хендмейдом суттєво попсували репутацію виробів ручної роботи. Тож, що таке пресована шкіра?
З чого її роблять?

Насправді пресована шкіра є одним із видів шкірзаму. З натуральною шкірою вона має тільки спільну назву. Пресована шкіра виготовляється із відходів шкіряного виробництва. Обрізки, шматочки з-під преса та навіть стружка і пил стають сировиною для пресованої шкіри. Ці відходи рівномірно подрібнюються та обробляються синтетичними речовинами для склеювання. Далі прес і високі температури перетворюють цю суміш на гладенький плоский лист текстильної матерії. Деякі виробники приклеюють до листа пресованої шкіри підкладку зі штучної замші, аби матеріал став максимально схожим на натуральний. Дуже часто виробники ременів обшивають смугу пресованої шкіри тоненьким шаром красивої натуральної шкіри. В результаті пасок виглядає дуже привабливо та стає не схожим на шкірзам. Таким трюком не нехтують навіть великі світові бренди. Все ж, гарно прошити шари шкіри навколо отворів для ременя неможливо. У цих місцях натуральна та пресована шкіра розшаровуються. Завдяки цьому уважний покупець може помітити обман. Попри візуальну подібність і однаковий запах, штучний матеріал істотно відрізняється від натурального.

Особливі риси пресованої псевдошкіри

Виріб із пресованої шкіри довго не тримає форму. Він є дуже вразливим до температури. У спеку пресована шкіра починає плавитися, тому її краї деформуються. У мороз вона тріскається.

Через кілька місяців використання на місцях вигинів з’являються помітні зморшки та навіть заломи. З часом вони перетворюються на тріщини. Крім того, пресована шкіра мнеться, змінює колір у місцях заломів, швидко затирається та легко дряпається. Вона не є пружною та еластичною.

Пресована шкіра не пропускає вологу, тому ніколи не вбирає в себе рідкі речовини. У виробах із цього матеріалу тіло швидко пітніє. Також пресована шкіра не дихає, тому в одязі, взутті та навіть прикрасах із цієї матерії почуватися легко та комфортно не вийде.
Відрізнити пресовану від натуральної шкіри не так складно. Пресований матеріал є однорідним. На місцях зрізу видні волокна тканини. Якщо підпалити шмат натуральної шкіри, він повільно тлітиме. Пресована шкіра швидко перетвориться на попіл.
Вироби із натуральної шкіри довго та комфортно носяться. Вони гарно сидять на тілі та з часом не втрачають своєї форми. Термін експлуатації виробів із пресованої шкіри складає близько пів року.

Слід зазначити, що пресована шкіра є дуже дешевою. Собівартість виробів із натуральної шкіри значно вища, втім ці речі прослугують набагато довше.


Автор: Юлія Мостова
Коментарі
11 Вер 2022, 19:35
Дякую)
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку