Українська
 
uah
грн

Колаген у догляді за шкірою

26 Cіч 2023


Слово “ колаген” походить від грецьких слів kolla (клей) і gen (створювати).
Колаген, який використовувався століттями, виготовляли з кісток і суглобів тварин. Молекулу колагену здатні синтезувати практично всі види живих організмів: від вірусів до людей. Рослини НЕ синтезують колаген, тому якщо зустрічаєте словосполучення “рослинний колаген” - то це білки, які синтезовані хімічним або біотехнологічним шляхом.

Колаген являє собою щільні тривимірні “коси” - спіралі, скручені з тонких волокон колагенових ниток. Саме ці “коси” складають основу шкіри (частка колагену в ній ~ 70% білків), сухожилля, зв’язки, хрящі і сполучні тканини організму в цілому.
Колаген складається з 19 амінокислот, при цьому існує 28 конфігурацій колагену, які в організмі виконують різні функції.
Повний цикл синтезу та руйнування колагену займає близько місяця, при цьому в молодості за рік обмін колагені складає близько 6 кг за рік, а до 40 років ця кількість зменшується вдвоє.
Через великий розмір молекули, колаген не може проникнути в шкіру глибше рогового шару.

В косметології колаген використовують для догляду за сухою, старіючою шкірою.
Чим корисний колаген? Тим, що він:
-утримує воду на поверхні шкіри;
-зміцнює шкіру та підвищує її пружність;
-має протизапальну дію;
-заживляє рани;
-допомагає у боротьбі з розтяжками.
На сьогоднішній день використовують колаген морського походження (виділений зі шкіри риб біотехнологічним методом) або ж колагенові волокна, біотехнологічно синтезовані на матеріалі рослинних білків. Цікаво, але колаген шкіри риб більш близький по складу до колагену людської шкіри, аніж колаген парнокопитних.

Можлива індивідуальна непереносимість компоненту.
Будьте красиві!
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку