Українська
 
uah
грн

Фоаміран і все про нього.

14 Жов 2016
Сучасний ринок матеріалів для творчості наповнюється все новими і новими матеріалами з неймовірною швидкістю, і більшість ще мало знайомі нам. Наприклад, фоаміран або фоам, поступово поширюється по Європі і країнами СНД з Ірану чи Китаю. Вироби на його основі можуть виглядати настільки реалістично, особливо квіти, що не відразу вдається визначити їх штучність.

Чим взагалі примітний фоаміран, і чому він заслуговує увага шанувальників ручної творчості?

Фоаміран, або фом, - це тонкі листи спіненої гуми. Через ніжну і шовковисту текстуру цей матеріал часто називають «штучною замшею» або «пластичною замшею». Він здатен змінювати форму при нагріванні і через деякий час застигати, тим самим запам′ятовуючи її. При цьому не обов′язково мати термоприлади, щоб деформувати тонкий (1-2 мм) лист: фоамірану досить тепла людських рук, хоча при цьому ступінь його зігнутості буде малим. Для складних модифікацій, звичайно ж, доведеться вдатися до праски, щипців й ін. предметів.



Виготовлені на його основі вироби практично не змінюють свого вигляду при випадковому тиску на них. Наприклад, брошка з фоамірана не погнеться, якщо випадково притиснути її до холодної поверхні. Тому сьогодні можна зустріти навіть весільні букети з фоамірана - це незвично, стильно і дуже практично, якщо Ви хочете зберегти спогад про найщасливіший день не тільки на фото - такі квіти точно не зів′януть. Також можна бути впевненим в тому, що вироби з фоамірана не вигорять під сонячними променями, а також не зіпсуються при підвищенні або зниженні вологості. Якщо, звичайно, їх спеціально не залишити під палючими променями сонця або проливним дощем на тиждень і більше. А носити квіти з фоамірана в волоссі, не прикриваючи голову, можна без всяких побоювань.



Є кілька виробників фоамірана. Тонкі листи випускають Іран і Туреччина, вони придатні для створення найбільш реалістичних квітів. Найчастіше для створення квітів використовується іранський фоаміран. Більш товсті листи фома виробляє Китай. Такий фоаміран йде на виготовлення ляльок, використовується в скрапбукінгу.

Фоаміран дуже пластичний, зносостійкий, прекрасно тримає задану форму, легко тонується. Тому фом ідеальний матеріал для виготовлення прикрас, шпильок, весільного аранжування. Його можна мити. Фоаміран підходить для інтер′єрних композицій і декору. З нього легко створювати вирубки і використовувати в самих різних видах творчості.



Прикраси з фоамірана можна легко прибирати в сумочку, не боячись, що квіти помнуться або будуть зіпсовані. Квіти виходять надзвичайно реалістичні і красиві. Їх легко можна використовувати не тільки у вигляді прикрас, але і для декорування предметів інтер′єру - затискачів для штор, рам, дзеркал, створення панно і багато чого іншого! Готові вироби дуже схожі на вироби з полімерної глини, вони не б′ються і не мають гострих країв.

Основні рекомендації по догляду за виробами з фома.

Не дивлячись на всі свої зносотійкі якості, вироби з фоамірана вимагають дбайливого догляду. Якщо це аксесуар для волосся або одягу, то його миють в слабкому розчині з води і шампуню. Попередньо спінивши його, а потім цю піну наносимо на аксесуар за допомогою губки і злегка тремо забруднене місце. Так само чистою губкою змиваємо цей мильний розчин. Дуже часто в композиціях використовуються інші декоративні елементи, які боятися води (гілочки, ягідки, тичинки і т.д.). Не застосовувати - абразивних чистячих засобів, хлоровмісних порошків. Після миття досить промокнути виріб рушником або серветкою. Дати просохнути перед використанням.

Якщо це композиція, то хоча б раз на тиждень за допомогою фена здуваємо пил (бажано потоком холодного повітря).



Сподіваюся, що Вам було цікаво, бережіть свої прикраси і нехай вони дуже довго радують Вас!
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку