Українська
 
uah
грн

Що таке ДЕКУПАЖ?

2 Жов 2018


Декупаж - це захоплююча техніка декорування різних поверхонь паперовими фрагментами.

Зародився декупаж в ХІІ столітті в Китаї. У той час вирізками зі спеціального тонкого кольорового паперу прикрашали коробки, шкатулки, ліхтарі, вікна та інші предмети побуту.
Широке поширення він отримав в Італії в XVII столітті завдяки Венеціанським червонодеревникам, які вперше почали використовувати паперові малюнки при виготовленні меблів, покриваючи їх лаком.
У XVIII столітті у Франції декупаж став модним хобі аристократів. Дами при дворі Людовика XVI прикрашали аплікаціями свої капелюшки, шкатулки, туалетні приналежності, підставки для перук, ширми.
На початку XIX століття в Англії з′явилися перші друковані колекції листів для вирізання, доступні широкому колу шанувальників. З Англії в якості хобі декупаж мігрував до Америки.

У наш час благородна аплікація знову завойовує популярність і набуває статусу декоративно-прикладного мистецтва.
Сучасними об\′єктами декорування в техніці декупаж стають шкатулки, підноси, свічники, пляшки, тарілки, обробні дошки, ялинкові прикраси та багато іншого.

Декупаж дозволяє створювати як нові рукотворні шедеври, так і облагородити речі, які вже були у вжитку - старі меблі, вази, лійки та інше домашнє начиння; створювати унікальні арт-об\′єкти і розставляти яскраві акценти в інтер\′єрі.
Ця чарівна техніка має необмежені можливості і може бути застосована на будь-яких поверхнях: дереві, металі, склі, пластику, текстилі, шкірі, картоні, а також ідеально поєднується з іншими декоративними техніками.
Її із задоволенням освоюють і дорослі, і діти.

Найбільш відомі роботи в техніці декупаж «Blue Nude» - «Блакитна оголена» Анрі Матісса та ікона «Спас Еммануїл».

Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку