Українська
 
uah
грн

Техніка плетіння макраме та ′Кавандолі′.

3 Лют 2023
2
Макраме - один з видів декоративно-прикладного мистецтва, основою якого є плетіння (зав′язування) вузликів. Припускають, що до Європи мистецтво вузликового плетіння прийшло зі сходу, де воно було відомо ще в глибоку давнину.





Техніку макраме знали в Древньому Єгипті, Ассирії, Іраку, Перу, Китаї, Стародавньої Греції. А сама техніка Кавандолі має також беспосередньо відношення до макраме і називається гобеленовим плетінням. Технікою Кавандолі вона названа на честь творички — Валентини Кавандолі, яка жила в ХVI столітті, і навчала італійських маленьких дітей макраме в школі «Будинок сонця».

Гобеленовим плетінням його називають за те, що фактура полотна, що отримується, дуже схожа на справжній тканий гобелен. Візерунок складається з вертикальних і горизонтальних репсових вузлів. Щоб сплести візерунок, необхідно скласти на папері схему, для цього зручно користуватися листом у клітинку. Одна клітина дорівнює одному вузлу.



Для роботи в техніці Кавандолі підходять практично всі малюнки для вишивання хрестиком або для в′язання візерунків.Полотно ′кавандолі′ виглядає тим красивішим і ефективнішим, чим меншої товщини нитки використовуються в плетенні і чим вища акуратність виконання. У техніці ′кавандолі′ виконуютсься як речі для декору інтер′єру,так і різноманітні прикраси. Цю техніку неможливо переплутати з іншим плетінням тому, що вона дуже незвичайна,оригінальна,приваблива.





Але ′кавандолі′ ще є дуже кропотливою,ретельною та акуратною роботою. Майстриня, завжди виконуючи ′кавандолі′ прикладає важкий труд,сплетаючи тисячі тисяч маленьких вузликів.залишаючи у такому виробі свою фантазію,енергію та здоров′я.



















Якщо Вам до душі техніка макраме або ′кавандолі′ ще і у поєднанні з натуральним камінням,намистинами з дерева або іншими цікавими матеріалами,якщо Ви бажаєте володіти авторськими прикрасами,яких нема точно ні у кого,крім Вас,які завжди приваблюють та заворожують Ваше оточення,то може настав самий час придбати прикрасу у техніці плетіння ′кавандолі′ чи просто ′мікромакраме?)))

Коментарі
7 Сер 2023, 23:24
Супер! Складна робота, але ж краса!
1
0
Відповісти
Моложава Тамара: Щиро Вам вдячна за оцінку моїх робіт!
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку