Українська
 
uah
грн

Великодній стіл: ідеї для декору

24 Кві 2013


Зробити Великдень незабутнім допоможе не тільки пишне застілля з безліччю смачних страв. Чимало залежить і від того, як і ви оформите святковий стіл - гарний декор створить настрій дня, виділить його з низки буднів.







Багато в чому великодня тема - це тема весни. Тому в сервіровці буде доречна різного роду зелень, гілки, квіти. Звичайно, не обійдеться і без головного символу свята - яйця. Стіл можна - і треба - декорувати крашанками, писанками, цю лінію декору можна поєднати з рослинною. Наприклад - скласти яйця в гніздечка з гілок або трави (можна використовувати імітацію), або посадити невеликі букетики квітів в половинки яєчних шкаралупок. Останні можна використовувати також в якості підсвічників. До речі, ідея з гніздами підійде також для оформлення тарілок.







Традиційне українське оздоблення святкового столу - це писанки, рушники, паски. Якщо дотримуватися подібної стилістики, то краще сервірувати стіл рустикальним посудом з кераміки, серветками і скатертинами з небіленого льону, в декорі також використовувати солому, дерево та інші натуральні матеріали.

Європейська стилістика Великодня - це пастельний, «карамельний» колорит з переважанням зеленого, веселі візерунки (клітка, горох, смужки) різнокольорові стрічки, живі квіти - тюльпани і нарциси. Ну, і само-собою - в декорі не обходиться без традиційного персонажа, пасхального кролика, також його супутниками іноді стають милі курчата і курочки. Кролик на великодньому столі може виглядати по-різному - наприклад, форму вухатого можуть прийняти сервірувальні серветки (у прикріплених до статті фото є схема того, як їх правильно складати).





Дуже гарно буде виглядати також печиво з декоративною глазур’ю - у формі вже згаданого кролика, курочок, писанок, особливо такий їстівний декор порадує малечу.





Прикрасити стіл і забезпечити всіх своїх близьких сувенірами на згадку про свято можна за допомогою іменних табличок-подарунків, що позначають місця на столі. Наприклад, це можуть бути невеликі іграшки, до яких прикріплено табличку з ім’ям. Для «європейського» столу можна зробити зайців, курочок, яйця з тканини або фетру; ті, хто віддав перевагу етно-стилістиці, можуть презентувати гостям невеликих лялечок-мотанок або глиняні фігурки. Також іменні таблички можна оформити у вигляді невеликих букетиків.







Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку