Українська
 
uah
грн

Весняний тренд: прикраси з гербарієм

15 Кві 2013


Людині навряд чи під силу створити щось досконаліше за гармонійні лінії природи. Але талановитий хендмейдер може використовувати природні матеріали у своїй творчості - зберігши практично незмінними їх форму, фактуру, колір.

Один із прикладів такого підходу - прикраси з гербарієм, які можна віднести до числа останніх трендів серед любителів ексклюзивних аксесуарів.

Варто сказати, що біжутерія з засушеними квітами і листям виглядає дуже романтично, по-дівочому. У ній є також щось ностальгічне - дух часу, що зупинився, дбайливо збережених спогадів. За стилем аксесуари з гербарієм вірніше всього віднести до вінтажу, точніше - вони здатні додати вінтажного характеру навіть найпростішому вбранню.





Гербарій добре виглядає на сережках, кулонах, брошках, каблучках, браслетах. Найчастіше засушені квіти і листя комбінують з металевими кабошонами та захищають епоксидним покриттям. Його можна залити самостійно або купити готову епоксидну лінзу. Покриття звичайним лаком для гербарію не підходить: прикраси будуть дуже крихкими, та й зовнішній вигляд скоріше нагадає кустарну саморобку.





Для гербарію добре підійде світлий фон, наприклад - злегка тонований сіруватий або коричнюватий папір, на якому можна також розмістити каліграфічні написи (часто попадаються декупажні серветки подібного роду). Загалом, зістарена, потерта фактура підкладки під трави і квіти - те, що треба. Відмінно виглядатимуть і ніжні, пастельні кольори: блакитний, рожевий, бузковий, блідо жовтий і зелений.

Кабошони і фурнітуру для біжутерії з гербарієм краще вибирати мідну або латунну, підійде також метал з нальотом патини.





Дуже цікава варіація на тему гербарію - об’ємні прикраси. Це можуть бути порожнисті скляні кульки, в які поміщають бутони квітів, наприклад - крихітні трояндочки або - абсолютно приголомшливий варіант - головку пухової кульбаби. Також невеликі букетики сухоцвітів можна класти всередину мініатюрних скляних колб з корковою кришкою і носити їх як кулони.





Загалом, майстрам по біжутерії, які шукають безпрограшні ідеї для своїх творінь, варто задуматися над необхідністю запасатися власною колекцією гербарію. Крім іншого, розшукуючи квіти, листя та трави, можна ще більше розвинути в собі художнє чуття, навчитися вловлювати красу фактур і форм в навколишньому світі. А ще збір гербарію буде хорошою мотивацією для того, щоб проводити більше часу на природі.

Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку