Українська
 
uah
грн

Убтан, що це?

11 Бер 2016
Убтан - це традиційний давньоіндійський аюрведичний косметичний засіб для щоденного очищення шкіри обличчя і тіла, що здатен замінити скраб, мило, маску, молочко, тонік і шампунь. Історично в Індії перед весіллям обов′язково проводять процедури з убтаном для того, щоб надати шкірі тіла і обличчя нареченої особливої краси, пружності, м′якості і шовковистості.



Класичний аюрведичний убтан складається з безлічі перемелених індійських трав з додаванням нутового або сочевичного борошна і глини. Цей порошок змішується з різними рідинами до утворення кремоподібної пасти. Потім він використовується як тонкий скраб.



Властивості аюрведичного порошку убтан:
- Прекрасно м′яко очищає і відлущує шкіру, не пошкоджуючи захисний шар;
- Підсилює кровообіг, що сприяє прискоренню регенерації і здоровому кольору шкіри, а також покращує живлення шкіри;
- Зволожує і пом′якшує шкіру;
- Омолоджує, сприяє розгладженню зморшок, усуває в′ялість шкіри;
- Надає шкірі здоровий колір і сяйво.



Рослинні компоненти убтану підтримують водно-ліпідний і кислотно-лужний баланс шкірного покриву і служать природною альтернативою милу, яке порушує бар′єрну функцію шкіри. За допомогою убтану відбувається глибоке очищення шкіри, але при цьому вона не позбавляється природного жиру і вологи. Шкіра стає матовою, гладкою, свіжою, ідеально чистою, оксамитовою, наче світиться зсередини.



Протипоказання.
Убтан не слід застосовувати при грибкових та інфекційних ураженнях шкіри, відкритих виразках, фурункулах, а також при індивідуальній непереносимості будь-яких компонентів. Також не рекомендується його використовувати при куперозі, тому що він підсилює кровообіг.



Класичний аюрведичний убтан складається з:
- Бобові і зернові крупи дуже дрібного помолу (вівсянка, нут, сочевиця, кунжут, льон);
- Трави, квіти і спеції, змелені в пил (ромашка, липа, евкаліпт, куркума, імбир, гвоздика, гібіскус, троянда, цедра цитрусових);
- Трави, що містять сапоніни (природні компоненти, що миляться): шавлія, корінь солодки, корінь милянки;
- Глина (глина рассул (гассул), біла, синя, зелена, жовта, рожева);
- Олії, відвари трав, вода або інші рідини (для виготовлення маски, скрабу).
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку