Українська
 
uah
грн

Сучасна графіка

17 Лис 2017
З творами графіки людина стикається протягом всього свого життя. Малюнки і гравюри, що представляють самостійні, закінчені по думці твору мистецтва, шрифт в книзі і на плакаті, книжкові ілюстрації, поштові марки, журнальні ілюстрації і газетні карикатури, упаковки різноманітних товарів, театральні і кіноафіші, дорожні і товарні знаки і навіть ділові бланки установ, - все це твори станкової і прикладної графіки.


Новим видом є комп′ютерна графіка.
Художники виконують композиції із складно пересічних ліній, об′ємних елементів, узорів, колірних плям на екрані дисплея, а потім друкують на принтері отримані зображення. Здатність графіки швидко відгукуватися на актуальні події, виражати відчуття і думки художника, розвиток техніки створюють умови для виникнення нового вигляду графіки.
Комп’ютерна графіка з’явилась достатньо давно - вже у 1960-х роках.



Робота з комп’ютерною графікою – один з найпопулярніших напрямків використання персонального комп’ютера, до того ж займаються цією роботою не тільки професійні художники і дизайнери. На будь-яких підприємствах час від часу виникає необхідність в подачі рекламних оголошень в газетах і журналах або просто у випуску рекламної листівки або буклету.
У теперішній час, завдяки грандіозному розвитку комп’ютерної техніки, деякі сторони нашого життя неможливо уявити собі без застосування комп’ютерних технологій, у тому числі без комп’ютерної графіки. Це, насамперед:
• усі види поліграфічних процесів, рекламна індустрія;
• телебачення;
• моделювання нових видів одягу;
• проектно-конструкторські розробки й т. д.



Не дивлячись на те, що для роботи з комп’ютерною графікою існує маса класів програмного забезпечення, розрізняють усього 3 види комп’ютерної графіки. Це растрова графіка, векторна графіка і фрактальна графіка. Вони відрізняються принципами формування зображення при відображенні на екрані монітора або при друці на папері.
Растрову графіку застосовують при розробці електронних (мультимедійних) і поліграфічних видань. Ілюстрації, виконані засобами растрової графіки, рідко створюють вручну за допомогою комп’ютерних програм. Частіше для цієї мети використовують скановані ілюстрації, підготовлені художником на папері, або фотографії. В останній час для вводу растрових зображень в комп’ютер широко використовують цифрові фото- і відеокамери.


Програмні засоби для роботи з векторною графікою, навпаки, призначені, в першу чергу, для створення ілюстрацій і в меншій мірі для їх обробки.




Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку