Українська
 
uah
грн

Графіка журналів мод ч.2

23 Cіч 2018
1
8 березня 1914 року починає видаватися перший радянський журнал для жінок «Робітниця». У 1922 році з′являється другий знаменитий радянський журнал - «Селянка». У 1922 г був виданий єдиний номер першого в СРСР модного журналу «Ательє». На сторінках журналу радянські модниці могли помилуватися фотографіями московських актрис в розкішних туалетах. Після 1929 року журнал більше не виходив. Він і інші журнали мод («Модний журнал», «Моди сезону», «Модний світ», «Моди», «Моделі сезону» і ін.) були закриті за «безідейність».







«Зараз жіноча мода стала на найвищий щабель свого блиску», - писав львівський журнал «Вісник мод паризьких» 16 січня 1840 року. Це був другий його номер з початку виходу.

На шиття одягу стану не заробиш, вирішив львівський кравець Томаш Кульчицький. Тому взявся за видання журналу мод. Перше число «Вісника мод паризьких» вийшло 1 січня 1840 року. Це був перший журнал мод в Галичині, яка тоді належала Австрійській імперії, та й на території сучасної України в цілому.







1945 рік. Незабаром після перемоги у Великій Вітчизняній війні, виходить в світ перший номер «Журналу мод». Багато десятиліть він був головним джерелом інформації про моду.







Поступово графічне зображення змінила фотографія. З′являються фотомоделі, розвивається модельний бізнес. Ми можемо бачити сучасний глянець в його різноманітті. Він став дя нас повсякденним.







У XXI столітті отримав розвиток новий тип модного глянцю - інтернет-сайти, присвячені моді. Вони існують як у вигляді окремих видань, так і в якості філій глянцевих журналів. Інтернет-ресурси відрізняються більшою оперативністю і варіативністю інформації.



Коментарі
Арисеп Ольга
4 Сер 2020, 17:13
А журналы фирмы Энне Бурда? Она появились в середине 80-х на русском языке. В них помимо швейных моделей были и модели вязаные, модели для детей, схемы для вышивки и изделия, где можно было применить вышивку.
Фирма Э. Бурде выпускала отдельные журналы по вязанию и другим видам рукоделия.
А какая точность выкроек была в этих журналах! Выкройки российских журналов особой точностью не отличались. При шитье по ним приходилось не только подгонять изделие по фигуре, но и редактировать выкройку, когда детали изделия не совпадали друг с другом.
Журналы фирмы Эн. Бурда для конца 80-х были просто ′переворотом в сознании′.
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку