Українська
 
uah
грн

Догляд за виробами із трикотажної пряжі

20 Бер 2018
1


Як доглядати за виробами із трикотажної пряжі?

Сучасним трикотажним виробам потрібно особливе, дбайливе ставлення, тому що трикотажне полотно в′яжуть, а не тчуть, при цьому використовуються величезна кількість видів пряжі (вовна, льон, акрил, віскоза, бавовна і т.п., часто використовуються змішані нитки - змішані і натуральні). Щоб речі довше зберігав свій зовнішній вигляд і якості, необхідно дотримуватися кількох основних правил догляду.

- Прання

Прання виробів з трикотажу повинна проводитися в теплій воді вручну, тому що у зворотному випадку може відбутися їх усадка або деформація. Якщо ж прати такі речі в пральній машині, то строго при температурі менше 40 ° С і в дбайливому режимі.



Я не рекомендую сильно вичавлювати або терти трикотаж - це може призвести до утворення катошків.


Якщо ж Ваші речі сильно забруднені, то можна відіпрати їх із застосуванням м`яких миючих засобів. Також пам`ятайте, що трикотажні вироби не можна надовго замочувати.

- Сушимо

Після прання трикотажні вироби не можна викручувати - їх необхідно злегка віджимати і загортати ненадовго в простирадло або сухий рушник. Після цього вироби з трикотажу необхідно розкласти на горизонтальній поверхні і дати повністю висохнути. Вішати їх ні в якому разі не можна, тому що в такому випадку вони можуть втратити форму і розтягнутися.

- Прасуємо

Висушені вироби з трикотажу, як правило, відпарюють праскою. Прасують трикотажні вироби лише в рідкісних випадках при 150 ° С з виворітного боку.

Успіхів!

#Блог



Коментарі
Смолінський Ігор
22 Бер 2018, 09:55
Гарні поради. Дякую!
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку