Українська
 
uah
грн

«Київські Контракти»: як проходив великий ярмарок українських товарів

9 Чер 2018
1
19-20 травня на Контрактовій площі Києва пройшов Великий Подільський Ярмарок «Київські Контракти». Ця подія є відродженням давніх традицій українського народу і знаходить свої витоки ще у 18 столітті. Організатори зберегли головну концепцію дійства - свято культури і традицій, під час якого гості з різних куточків країни можуть придбати потрібний товар, повеселитися, поспілкуватися і завести нові корисні знайомства.

МАРКЕТ

Перше, що зустрічали відвідувачі Контрактової площі в ці дні - декілька рядів білосніжних шатрів і величезну різноманітність товарів.



Прогулявшись біля шатрів, можна було стати щасливим власником дизайнерської сукні, авторської вишиванки або актуального в нинішню погоду солом′яного капелюха. Любителів шкіряних виробів радував великий вибір сумок і портмоне, авторських обкладинок для документів. А цінителям хендмейду припало до душі безліч аксесуарів і предметів домашнього декору на будь-який смак, від шпильок і віночків до посуду та іграшок.























Ближче до сцени розташувалася локація, яка завоювала особливу популярність серед гостей - ярмарок сирів і гастрономії. Сировари з різних куточків України не лише пропонували свою продукцію, а й проводили дегустації, розповідали гостям про тонкощі виробництва сирів і їх поєднання з іншими продуктами. А навпроти - пригощали домашнім варенням, медом, цукатами, пропонували поласувати вишуканими м′ясними делікатесами.





АЛЕЯ МАЙСТЕР-КЛАСІВ

Ця локація зайняла цілий сквер поруч з Контрактовою площею. Своїми вміннями з відвідувачами ярмарку ділилося більше 20 майстрів і майстринь. Відвідавши алею, гості Київських Контрактів поверталися із саморобними сувенірами, листівками, розфарбованими сумками і футболками, натуральним милом, прикрасами, свічками, оберегами, розписаними пряниками і «дизайнерськими» карамельками. Особливий інтерес до таких занять проявляли юні гості свята.









Інший тип майстер-класів прикрашав учасників прямо на місці. Не виходячи за межі скверу, можна було зробити собі макіяж, розписати руки хною, прикрасити обличчя аква-гримом або ж оволодіти мистецтвом швидкого плетіння кіс.

Найменших учасників розважали інтерактивною лабораторією (створення штучного снігу та лизунів), а також ділилися тонкощами латте-арту.

МУЗИЧНА СЦЕНА

Якісна музика - запорука гарного настрою! На Київських Контрактах музиканти викладалися на повну, за що публіка щедро дякувала їм оплесками і яскравими емоціями.



Вдень гості ярмарку заряджалися енергетикою латинських танців і бугі-вугі під час майстер-класів від кращих хореографів і тренерів, пробували себе в ролі діджея. А ввечері - відпочивали в супроводі кращих пісень творчого колективу «Село і люди», кавер-бенду «Mellow Noise», тріо бандуристок «Краля» і квартету кларнетистів «Optimum».









ФУД-КОРТ

Зголоднілі гості моментально вловлювали аромати фуд-корту - на них чекав духмяний шашлик, овочі гриль, млинці з начинкою і безліч інших ласощів.









Навіть звичайний обід не обійшовся без перфомансу: у величезних 100-літрових казанах кухарі варили борщ. Перший варіант - класичний, гетьманський на реберцях. Другий, з розрахунку на сучасні тренди, - вегетаріанський з додаванням фалафелю.

І як не сумно, та все хороше має властивість закінчуватися. Але організатори вже заявили про грандіозні плани на майбутнє літо. Так що далі буде...
Коментарі
вау! какой репортаж! спасибо большое! Воодушевили!
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку