Українська
 
uah
грн

Ідеї великоднього декору: фетрові яйця

7 Кві 2013


Продовжуємо великодню тему! Ми вже розповіли про традиції святкування Великодня в Європі (читати - Великодні традиції в Європі) і те, як розписувати яйця (читати - Великодні яйця: традиції та сучасні ідеї). Тепер час поговорити про тематичний декор - чим можна прикрасити будинок до свята і що дарувати близьким? Одна з ідей, яку варто взяти на замітку - яйця з фетру.



Фетрові яєчка шиються дуже просто, а виглядають стильно і ефектно. Їх можна робити у вигляді подушечок, зшитих з двох половинок, але куди ефектніше виглядають об’ємні вироби із трьох або чотирьох детальок. Викрійки в обох випадках - елементарні, на картинці ви можете побачити зразок.



Зшивати фетрові деталі яєць можна як потайним швом, так і зовнішнім, декоративним. Для цього використовуйте досить товсті нитки - наприклад, муліне або ірис і стібки на зразок тамбурних і петельних.



Загалом, шити яйця можна не тільки з фетру - підійдуть і інші тканини. Але фетр зручніший в роботі, у нього не обсипаються краї, він добре тримає форму.





Фетр використовують також для прикрашання яєць, з нього вирізають аплікації, які можна приклеювати або пришивати до заготовок. Якщо обираєте другий варіант - займіться декором, перш ніж зшивати всі деталі яйця. Мотиви для аплікацій можуть бути найрізноманітнішими - квіти, геометричні візерунки, тематичні курочки-зайчики.

Крім того, фетрові яйця декорують вишивкою, намистинами, паєтками, різнокольоровими гудзиками, стрічками.

Як набивання для яєць з фетру краще всього використовувати синтепон. До речі, на основі яйцеподібної заготовки можна робити також іграшки - кроликів, чоловічків, пташок (курчат, сов).

Крім іншого, фетрові яйця легко робити з дітьми. Перевірено - цю техніку без особливих зусиль можуть освоїти навіть малюки 6-7 років.

Завдяки захоплюючому заняттю і можливості зробити своїми руками яскраву і красиву дрібницю свято Великодня добре запам’ятається дитині. Почавши з простих фетрових виробів, ви можете привчити чадо до традиції пасхального хендмейду - і, коли він стане старшим, спробувати розписати з ним справжню писанку.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку