Українська
 
uah
грн

Індіанські обереги: Ojo de dios і ловці снів

8 Кві 2013
1


Останнім часом езотерика і містичні знання народів світу привертають дедалі більше уваги. Для когось це - предмет глибокого вивчення, шлях до пізнання себе і світу, інших захоплює лише поверхнева атрибутика. Приміром, хендмейдерам можуть бути цікаві амулети народів світу, а також техніки їх виготовлення. У числі подібних речей - мандали Ojo de dios і ловці снів, які в культурі індіанських племен вважаються оберегами від злих духів і предметами культу.







Ловець снів - це павутиння їз ниток, заплетене на обруч з вербової лози. У центрі оберега знаходиться невеликий круглий отвір, також в нитки вплітають пташине пір’я. Цей талісман вішають біля узголів’я і в його павутині повинні заплутуватися погані думки і сни - а хороші через отвір в центрі неодмінно досягнуть свідомості сплячого. При цьому негатив не накопичується в ловці - все погане розсіюється з першими променями сонця.

Сьогодні ловці снів роблять з кольорових ниток і розфарбованого пір’я, їх також декорують намистинами. У вигляді талісмана роблять не тільки інтер’єрні прикраси, але і аксесуари - наприклад, кулони та сережки. Така біжутерія дуже добре вписується в стилі хіпі, етно, бохо, досить популярні протягом останніх років.





Індіанські мандали, так звані Ojo de dios (Охо де Діос, Боже око) - спадок мексиканського племені уічолі. Загалом, цей оберіг - символ єдності сил природи, які бережуть людину. Його плетуть, починаючи з центральної хрестовини, кожен з кутів якої символізує одну їз стихій: вогонь, повітря, воду і землю. Далі нитки розходяться в сторони, утворюючи складний різнокольоровий візерунок, майстер може додати в талісман кілька нових граней. Візерунок божого ока, згідно вірувань уічолі, оберігає людину від бід, здатен зціляти і приносити успіх. Також Охо-де-Діос використовують в молитвах і обрядах.







Питання про те, чи потрібно покладатися на обереги далекого від нас народу - тема окремої розмови. Загалом, хендмейдерам варто вірити в те, що будь-яка річ, зроблена руками, може бути талісманом на щастя і берегти від негараздів - все залежить від того, яку енергетику вклав у неї творець. У будь-якому випадку індіанські мандали і ловці снів можуть стати ефектною деталлю інтер’єру або незвичайним подарунком для близької людини.





Коментарі
Замечательная статья! Приятно когда уделяют внимание тому, что по душе и тебе ))
А есть Вы захотите приобрести себе или на подарок необычный ловец снов, я с удовольствием в этом Вам помогу! :)
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку