Українська
 
uah
грн

Історія створення ляльок Реггеді Енн

14 Cіч 2014
Творцем ляльки Реггеді Енн вважається Джон Бартон Грюель. Він був вільним художником - малював карикатури і комікси. Одного разу дочка Джонні Грюеля - Марсела - знайшла на горищі пошарпану ганчір′яну ляльку.


 
Грюель сказав, що ця лялька належала колись його матері. Личко ляльки зовсім вицвіло і стерлося, і Джонні намалював його заново - круглі чорні очі, трикутний червоний носик і усміхнений рот. Зі старих речей Марсела пошила ляльці нове вбрання. Ляльку назвали «Реггеді-Енн».



Але ось сталося нещастя: під час вакцинації від віспи Марселі занесли інфекцію, дівчинка захворіла. Батько просиджував біля її ліжка годинами, розповідав казки про Реггеді-Енн... Як прикрасу на сукню ляльки Енн було нашито ганчір\\′яне, лялькове, несправжнє серце. На ньому було написано: «Я люблю тебе».

І ця, здавалося б, дрібниця стала початком нової вигаданої історії. Реггеді Енн оживає уві сні дівчинки Марсели і поспішає врятувати дитину. У «Історіях про Реггеді-Енн» дія відбувається в основному в спальній кімнаті Марсели. Життя Енн сповнене пригод.

У книжках Джона герої-іграшки оживають, коли їхня маленька господиня виходить з кімнати - і задумують ігри за участю Фідо, собаки Грюелів, і іграшкових приятелів - ляльки Бабетти, Маленького Коричневого Ведмедика, дядька Клема... Вони нишпорять у пошуках пригод по всьому будинку, в садку, потрапляють в Глибокий-Глибокий Ліс - і всюди зустрічаються з чудесним і дивовижним.



8 листопада Марсела померла... Їй було всього тринадцять років. Але «живуть» книги про милу ганчір\\′яну ляльку і її друзів - це розповіді про світлу дружбу, веселі пригоди, добре чаклунство, радість і любов. У казкових історіях Реггеді-Енн намагається все робити правильно, та тільки у неї не завжди так виходить.

Вона скочується по сходинках, дозволяє птахам вити гнізда з її волосся... Життєрадісна і весела, невгамовна Енн є втіленням всього того, до чого ми прагнемо. Вона як би втілює собою те, що «добре». Ця лялька залишилася вічним спадком доброї людини на ім\\′я Джонні Грюель.

Після публікацій історій про Енн, Джонні і вся сім\\′я почала шити цю чудову ляльку. Обидві бабусі, тітки і дядьки, дружина Джонні і два його сина дружно взялися за справу. Ляльок виготовляли вдома.


 
Ну як можна було не надихнутися цією історією? Причому є навіть спектакль про Енн, його грають в багатьох країнах, в тому числі і в Україні!
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку