Українська
 
uah
грн

Продаж хендмейду: упаковка та бірки

23 Кві 2013
9


Для того, щоб залучити й утримати свого клієнта, важливо не тільки створювати гарні та якісні речі. Не менш суттєвий момент - те, яким чином ви підносите свої творіння, в якому вигляді вони потраплять до покупця. Окрім іншого, зробити хендмейд-марку впізнаваною і улюбленою може гарна упаковка для товарів і фірмові бірки. Це - частина легенди вашого бізнесу, ваше обличчя, ваш імідж.
Читати - Як продавати хендмейд: легенда



Бірки
 


Для початку, подумайте над тим, що саме буде на бірках, яку інформацію ви хочете там розмістити. Наприклад, це може бути назва марки (або ім’я майстра), невеликий логотип. Загалом, оптимальний підхід до створення бірок - лаконічність і мінімалізм. Також їх можна стилізувати під старовинні етикетки, марки. Можливо, до виробу буде додаватися невеликий буклетик - наприклад, з описами цілющих властивостей рукодільної косметики або захисних якостей оберега. Втім, не треба захоплюватися додатковою інформацією - друкуйте її тільки в разі потреби, а не заради красного слівця.



Для виготовлення бірок підійде фактурний картон, найкраще - тонований (наприклад - коричнюватий), непоганий варіант - ламінований папір. Не варто захоплюватися білим фоном - він незмінно викликає асоціації з кустарними роздруківками на ксероксному папері.



Добре будуть виглядати ярлички з тканини (їх можна ущільнити картоном) - полотна, небіленого льону, надруковані за допомогою термопаперу або штампу, особливо вони підійдуть для виробів в етно-стилі. Також напис на тканинних бірках можна вишити. Також бірки можна зробити з пластики - наприклад, у вигляді сургучної печатки. Чіпляти бірки можна на декоративний шнур, муліне, джутову нитку.

Упаковка



Існує чимало способів красиво упакувати речі ручної роботи: коробочки, полотняні мішечки, згортки. Забудьте про целофан і пластик - у нього пакують ширвжиток! Вибір хендмейдерів: фактурний картон, паперові пакетики з красивими принтами, пакувальний папір або мінімалістичний крафт, красиві принти на тканині або, навпаки - «первісна» фактура домотканого текстилю, стрічки та декоративні шнури. Різної форми коробочки для товарів дуже легко зробити самостійно, керуючись схемами з інтернету - трохи тренування і ви зможете їх робити швидко й акуратно. Ще менших зусиль вимагає пошиття мішечків з тканини. Загалом, навіть найпростіший згорток з паперу - але з гарною стрічкою, шнуром буде виглядати краще тривіального целофанового пакетика.





До речі, при оформленні бірок та упаковки дуже важливі дрібні деталі і різного роду прикрашення: намистинки, китички, бантики, квіточки, невеликі малюночки на упаковці тощо. Вони часом захоплють не менше, ніж самі роботи - адже, замовляючи річ, людина приблизно уявляє, що повинна отримати, а от любовно зроблена презентація може стати приємним сюрпризом.

Ще один момент: на фантазійній упаковці можна заробити додаткові гроші. Адже дуже часто хендмейд-речі купують в якості подарунків - і для них можна запропонувати спеціальний варіант упаковки, з використанням більш дорогих матеріалів і складних технік оформлення.











Коментарі
Гарне пакування-запорука успіху!Це точно:)
0
0
Відповісти
28 Лис 2013, 22:47
Очень познавательно и чудесные примеры!
0
0
Відповісти
4 Чер 2014, 13:48
Отличный вариант упаковки мыла или масла для тела в мешочек с первого взгляда неприметный, но украшенный кружевом. Класс!
0
0
Відповісти
8 Чер 2014, 23:43
Раніше упаковувала свої вироби в полотняні мішечки, зараз в якісні коробки, призначені для ювелірних виробів. Зручно при пересилці в інші міста, і я не переживаю що можуть бути ушкодження. А на рахунок бірок та візитівок - то у кожної майстрині має бути якась "впізнаванка" )))
0
0
Відповісти
26 Вер 2014, 15:39
Спасибо за статью! Красивая упаковка очень радует покупателей, это правда!
0
0
Відповісти
UserNotExist
15 Гру 2014, 16:53
Спасибо !
0
0
Відповісти
2 Лют 2015, 23:48
Спасибо.очень хорошие идеи.
0
0
Відповісти
Дякую за статтю) Візьму собі на замітку!
0
0
Відповісти
22 Лют 2018, 14:55
Классная статья!)) все правильно написано! только у меня такой вопрос: вот если я товар пересылаю в другой город, то мне делать красивую упаковку самой посылки?? или коробка посылки обычная, а внутри красивую коробочку с товаром?? Зарание спасибо за ответ!))
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку