Українська
 
uah
грн

Мереживо фріволіте

8 Вер 2014
2
Мереживо фріволіте... Що ж це таке? Мало хто знає. Що це за техніка плетіння, що можна виконати в цій техніці? Чи складно її освоїти? Чи багато часу це займає?



Що ж, давайте відкриємо темний покрив, що приховує таємницю фріволіте... Фріволіте - це старовинна техніка плетіння мережива. Створюються ці мережива за допомогою човників. Човники бувають різних розмірів, з різних матеріалів. Кожен елемент мережива складається з маленьких вузликів. Освоїти цю техніку плетіння можна, якщо ви дійсно цього захочете. Треба тільки набратися терпіння і сміливо приступити до вивчення цієї древньої майстерності.



Одного разу, спілкуючись з людиною, тісно пов′язаною з магазином рукоділля, я почула: «Мереживо ручної роботи? А хіба можна щось з нього зробити крім серветок?». Перші кілька секунд я навіть не знала, що відповісти. Так сильно мене здивувало таке питання...



Щоб не виникало таких питань у вас, дорогі читачі, скажу відразу, що з мережива можна виконати все, що забажається. Це не тільки серветки і комірці. Це прикраси, аксесуари, елементи одягу та декору, об′ємні ажурні вироби та багато іншого. Головне - фантазія, а вмілий майстер зможе легко втілити фантазію в реальність.
Коментарі
UserNotExist
8 Лис 2014, 21:09
Очень нравится эта техника, ювелирная работа! +1
0
0
Відповісти
Очень красивые работы!
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку