ua
 
Українська
 
uah
грн

Чи знаєте ви склад своєї тоналки або пудри?

17 Лют 2015
2
Після того, як почала сама робити мінеральну косметику, випробувавши її на собі і подружках, задалася питанням, чому промислові пудри не дають такого результату, хоча виробники позиціонують їх як мінеральні.

Знайшла склад деяких пудр, тепер зрозуміло. Виробники схитрували, так як їх продукція мінераловмісна, тобто має деяку кількість мінералів, але крім них ще ряд зовсім не натуральних інгредієнтів. Я не хімік, назви виглядають страшно, але не всі шкідливі.

Так що Гугл вам в допомогу, рекомендую подивитися, що є у вас в кремі та косметичці.

Почну з найнебезпечнішої, на мій погляд, але найбільш популярної серед молодих дівчат.



MARY KAY Mineral Makeup

І так, що є що:

Talc (Тальк) - найдешевший наповнювач, використовується для здешевлення собівартості і збільшення обсягу самого продукту. Тут найголовніший інгредієнт.

Zea Mays (Corn) Starch - Крохмаль (кукурудзяний) - напевно, теж для економії.

Zinc Stearate - Цинк стеарат, аніонний ПАР, в′яжучий агент, здатний накопичуватися в організмі і викликає алергії.

Dimethicone - Диметикон, силіконове масло, не шкідливе, не корисне.

Boron Nitride - Нітрит Бора - мінерал, дає свічення в пудрі.

Zeolite - Цеоліт - мінерал, допомагає порошковим засобам довго зберігатися, без використання консерванту.

Methylparaben - Метилпарабен - Використовується як віддушка, консервант в різних косметичних засобах. Токсичний для людської шкіри, викликає порушення ендокринної системи, впливає на нервову систему, перешкоджає експресії генів (синтезу) і навіть може викликати рак.

Sorbic Acid - Сорбінова кислота (Е 200) - консервант.

Ethylene / Methacrylate Copolymer - Сополімер Етиленового / Метакрилата - не розумію призначення полімерів в пудрі, так як це плівкоутворювальна речовину.

Propylparaben - пропілпарабен (Е216) - нафтопродукт, ХАРЧОВИЙ консервант, руйнує ензими і практично вбиває всі живі клітини.

Tetrasodium EDTA - Тетранатрієвая сіль EDTA (етилендіамінтетраоцтова кислота) - запобігає знебарвленню пігментів.

Isopropyl Titanium Triisostearate - Ізопропіловий Titanium Triisostearate - емолент, емульгатор.

Butylated Hydroxytoluene (BHT) - консервант, широко використовується не тільки в косметиці, але і в харчовій промисловості. Швидко вбирається в шкіру і довго зберігається в тканинах. Канцерогенний.

Iron Oxides - Оксид заліза - натуральний пігмент.

Mica - Слюда - мінерал, для свічення і блиску пудри.

Висновок сумний! З 15 компонентів 4 шкідливих для здоров′я, 7 нейтральних для здоров′я, але зайвих в натуральній МІНЕРАЛЬНІЙ пудрі, і тільки 4 правильних інгредієнта для складу мінеральної косметики.



Дорогі дівчата і жінки, любіть себе! Не вірте рекламі, читайте склади! Це збереже Вам молодість і красу на довгі роки. Адже від поганої косметики можна в 20 виглядати старше 40-річної жінки, що користується хорошою косметикою.
Коментарі
9 Сер 2015, 13:18
дуже корисна стаття!
0
0
Відповісти
10 Сер 2015, 09:29
Дякую!
0
0
Відповісти
Додати коментар
Будь ласка Увійдіть в систему, щоб продовжити...
Повернутися до початку
Завантаження...