Українська
 
uah
грн

Про паперову лозу

9 Бер 2017
Все більше набирає популярність плетіння з паперової лози. Паперова лоза має деякі переваги перед соломкою і звичайною дерев′яною лозою, а по своїй фортеці і зносостійкості не поступається лозі і перевершує соломку.



Переваги паперової лози полягають у тому, що вона не ламається і не кришиться як соломка, та й дерев`яна лоза в деяких випадках, можливість надати паперовій лозі будь-який колір, форму і використовувати всі відомі види плетіння. А найголовніше її перевага полягає в тому, що ми даємо друге життя паперу, тобто не знищувати зелені насадження, не забруднюємо навколишнє середовище і таким чином вносимо свою лепту в збереження нашої природи.



Як же виготовляється паперова лоза? Процес її виготовлення можна розбити на кілька етапів.

Перший етап: майстер розрізає папір на однакові смужки шириною від 5 см.

Другий етап: кожна смужка накручується на спицю таким чином, що б вийшла рівна трубочка. Папір кілька разів робить свій оборот навколо спиці, це нагадує кільця на зрізі дерева, з цього паперова лоза така міцна.

Третій етап: трубочки фарбуються в потрібний колір і залишаються до висихання.
Після цього лоза готова до роботи.



Готовий виріб проходить так само кілька етапів обробки, з початку воно ґрунтується розведеним клеєм ПВА, що надає йому міцність і незмінність форми, а потім покривається безбарвним лаком до 2 разів. Це надає виробу яскравість і захищає від впливу вологи. На деяких виробах, по задумці майстра, перед ґрунтовкою робиться декупаж або розпис.

Таким чином кожен виріб виходить ексклюзивним, тому що майстер не може повторити навіть свій виріб один в один, так і в цьому немає сенсу. Купуючи плетені роботи, Ви купуєте річ, виготовлену в єдиному екземплярі, якщо вона навіть за формою схожа на іншу, то за розмірами, малюнків і колірній гамі буде обов`язково відрізнятися.

Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку