Українська
 
uah
грн

Акварельні фарби Белые Ночи

2 Лют 2018
Вітаю! Мене звуть Олена Іваницька! У цій статті я хочу зробити огляд набору акварельних фарб «Білі Ночі».
Детальне відео знаходиться в кінці статті.



Цей набір складається з 24 кювет і пластикового пенала. Що ж пишуть на упаковці ...



На іншій стороні коробки вказані назви фарб і інші умовні позначення - світлостійкість і покриваність.



Світлостійкість позначається зірочками. Одна зірочка - малосвітлостійкі фарби, дві - средньосвітлостійкі і три - світлостійкі фарби. Більш світлостійкі фарби не вицвітають з часом і будуть довго радувати нас своєю яскравістю.

Покриваність позначена квадратиками. Покриваність - це здатність фарби перекривати собою більш ранні шари фарби, вони діляться на покривчасті фарби - якщо квадратик зафарбований повністю, на - напівпрозорі фарби, якщо квадрат зафарбований тільки на половину, а порожній квадратик позначає, що це - прозора фарба.

Ця інформація стане в нагоді мені, коли я буду робити вифарбовування, та й взагалі, художнику не завадить пізнання властивостей фарб.

Зовні набір виглядає як прямокутна коробочка. Маємо логотип «ЗК» - Завод Художніх Фарб. Невська Палітра.





Пластиковий пенал зручний, продуманий і акуратний.

Є змінна палітра. Також в ролі палітри можна використовувати кришку футляра, тримаючи пенал ось таким чином.



І, йдучи на пленер, можна бути в повній впевненості, що палітра з Вами всередині набору. Є жолобок для пензлика, або ж можна звільнити місце для пензлів, зсунувши кювети.

Кювети розташовані в перемішку, але я, звичайно ж, розташую кювети, як мені зручно. У олійних фарбах, наприклад, для більш прискореного пошуку небхідного мені кольору фарби, я розкладаю тюбики по групах. Це червоні кольори, сині, зелені та жовті. Білий і чорний лежать окремо. Швидше за все в акварелі буде так само.

На упаковці кювети ми маємо назву кольору, коефіцієнт світлостійкості і колор-індекс. Колор-індекс необхідний художнику для спрощення процесу підбору фарб.



У набір входить спеціальний лист для вифарбовування. Його можна розташувати в коробці, що дозволить брати потрібний колір, не плутаючи майже однакові на вигляд кювети. А якщо вифарбовування підписати, то це допоможе запам′ятати, як називаються кольори. Адже на багатьох майстер-класах роботи виконуються в строгій відповідності з певними кольорами.

Як і багато художників, я, звичайно ж, зроблю таке вифарбовування і собі. Для початку я виклала фарби, як мені зручно. Потім, в цій же послідовності, підпишу порожні клітинки у вифарбовуванні, а саме - назву, світлостійкість і покриваність. Інформацію беру з тієї, що на коробці, тому що на кюветі вказана тільки світлостійкість, а покриваність - не вказана. Потім по черзі буду розпаковувати кювети і далі робити вифарбовування.



Що мені сподобалося в цьому наборі. Пігмент тут дуже насичений, тому кольори яскраві, прозорі, чисті. У наборі практично всі кольори з високим ступенем світлостійкості.

Також - наявність індивідуальних кювет, які можна замінити, або докупити необхідні. Зручний пенал.

Недоліки ... якщо так можна висловитися ... Напевно - ціна. Хоча якісні професійні фарби інших виробників також коштують не дешево, часто - навіть дорожче.

Ще в наборі немає деяких моїх улюблених кольорів, я маю на увазі кольорів, якими я полюбляю працювати в олійному живописі, але вони все-таки є в палітрі акварелі. Наприклад, тут немає окису хрому. Я дуже часто і багато його використовувала. Також я хотіла б прикупити собі білила. Я розумію, що можливо на мене зараз обвалиться лавина нерозуміння і обурення на тему білил в акварелі, оскільки я неодноразово зустрічалася з думкою, що в акварелі білила - це «марне явище». Але я так не вважаю, принаймні, на даний момент. Вони потрібні для створення ніжних пастельних відтінків. Та й те, що вони існують в палітрі, «в природі», говорить про те, що хтось ними таки користується.

Це умовні недоліки... їх легко можна виправити.

Такому набору фарб я дуже рада! Буду користуватися з величезним задоволенням!

Спасибі, всім хто прочитав мою статтю, дивіться інші мої статті, додавайте мене в друзі, залишайте коментарі! А ось і відео...
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку