Українська
 
uah
грн

Рустикальний стиль

29 Кві 2013


Рустикальний стиль в інтер’єрі і декорі - одна з варіацій на тему кантрі, або сільського стилю. Його можна віднести до числа найбільш дружніх до хендмейду, адже саме для цього напряму дизайну властива велика кількість речей ручної роботи, виробів народних промислів.





Одна з відмінних рис рустикального стилю - любов до природної фактури матеріалів, натуральних кольорів. Йому чужий який-небудь лоск, але, разом з тим, його не назвеш непродуманим, тому що велика увага приділяється деталям. Сільська стилістика може бути нейтральною, а може тяжіти до тих чи інших національних мотивів. Загалом, грань між етно та рустикальним стилем доволі розмита - народні мотиви швидше надають характеру виробам та інтер’єрам в узагальнено сільському дусі.





Матеріали, які типові для рустикального стилю

  • Необроблене світле дерево, можливо - зі слідами зрубів, сучків. Також органічно виглядатиме потемніла, зістарена деревина (приміром, покрита шаром морилки).

  • Небілений льон, домоткане полотно, мішковина.
  • Джутова нитка, пенька, грубі мотузки.

  • Лоза.

  • Метал - груба ковка з вираженою фактурою.

  • Кераміка, можливо - оформлена у стилістиці традиційних розписів, таких як косівський або петриківський.

Читати: Український стиль: косівський розпис, Український стиль: Петриківський розпис.







У рустикальному декорі добре виглядатимуть корзини ручної роботи; декоративні «вінички» з трав; декор з мережив ручної роботи; грубі дерев’яні меблі, зроблені під старовину, скрині, лавки; різьба по дереву; дерев’яний і керамічний посуд та кухонне начиння - як декоративне, так і повсякденне. Переважно бежево-коричневу гаму можна розбавити різнобарвною вишивкою, текстилем в клітку і смужку, примітивним розписом з квітковими та анімалістичні мотивами.

Найкраще рустикальний стиль підходить для оформлення кухонь - на це варто звернути увагу майстрам, які працюють в цьому напрямку.

Надихаючись інтер’єрами і композиціями, витриманими в даній стилістиці, можна знайти вдалу ідею для продаваних виробів. Меблі, посуд, начиння, інтер’єрні дрібниці, сувеніри та обереги - загалом, рустикальний стиль сприймає різні вироби і техніки. Головне - щоб вони були природними, щирими, справжніми.





Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку